fbpx

Свекруха на пенсію вийшла і одразу запропонувала допомогу у догляді за нашим шестирічним сином. Я зраділа неймовірно, жінка вона прекрасна і виручить мене дуже цим. Але коли повідомила новину сину, була вельми здивована. Той категорично проти. Готовий сидіти з сусідами, та хоч на вулиці під під’їздом мене чекати, але з бабусею ну не як

Мені 35 років, і у мене є син, якому 6 років. Він у нас хлопець самостійний, я його з дитинства привчала так жити. У три роки я віддала його в дитячий сад і пішла на роботу. Я вважаю, що так він буде швидше розвиватися і швидко адаптується в суспільстві. Йому просто необхідно спілкуватися з однолітками. Загалом, всі ми в родині працюємо і вчимося.

Моя свекруха нещодавно пішла на пенсію, тепер сидить удома. І вона мені запропонувала свою допомогу по догляду за дитиною: наприклад забрати з садка, позайматися, погуляти. Мені, звичайно, те було б зручно. А то часто мені доводилося або сусідку просити з дитиною посидіти, або самій раніше з роботи відпроситися. Зі свекрухою у нас відносини добрі, в її досвіді і мудрості я не сумніваюся. Тому вирішила, що дитині це піде на користь, і погодилася. Тим більше що бабуся теж сумує за онуком, а так більше часу будуть разом проводити. Чоловік теж з радістю погодився, тому що відпрошувались з роботи ми по черзі. Ну і в останню чергу я сказала про це синові, не знаю чому, його думки я не врахувала. І тут почалося: син категорично не хоче сидіти з бабусею. Йому з сусідами цікавіше. І як тільки я не розмовляла з ним: і пояснювала, чому так потрібно, і вмовляла, і ставила умови. Ну не хоче він, і все.

З одного боку я дуже вдячна свекрусі, що зробила таку пропозицію. А з іншого боку розумію, що якщо дитина не хоче залишатися з бабусею, то він зробить все щоб бабуся сама потім втекла від нас. І при цьому буде некомфортно всім: і бабусі буде прикро, і нам буде соромно. Я вже зробила висновки, що наступного разу обов’язково пораджусь з сином. Але зараз потрібно якось відмовитися від допомоги бабусі, тільки не знаю як. Переймаюся, що вона неправильно зрозуміє, і може образитися. А ображати її я зовсім не хочу. Сина умовити так і не вдалося, а чоловік сказав: розбирайтеся самі. Тепер як свекрусі сказати, що онук не хоче з нею залишатися? Мене, наприклад, це образило б.

Моя свекруха насправді дуже хороша людина, всіх нас любить, і бажає тільки кращого. Вона уже залишалась кілька разів із сином і я не чула від нього про бабусю аж нічого нехорошого, а тут прямо баста, ні і все. Пообіцяла сину купити омріяну іграшку, але він зі сльозами на очах відмовився. Не хоче він бути з рідною бабусею, аж до сліз доходить. А мені тепер як?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page