fbpx

Свекруха вирішила жити у нас з чоловіком. А у нас квартира-студія. Як вона собі це уявляє?

У мене проблема, куди прилаштувати свою свекруху.

Все почалося кілька тижнів тому. Одного разу, серед ночі, до нас приїхала свекруха зі своїми речами, вся в сльозах і перелякана.

Щоб її заспокоїти, ми напоїли її чаєм і попросили все нам розповісти. Як виявилося, вона в черговий раз посварилася з чоловіком. Якщо коротко, то мій свекор дуже погана людина. Він випиває, нічого не хоче робити по дому, і постійно ображає свою дружину. Вони все життя живуть від скандалу до скандалу, і я була впевнена, що для них це давно вже стало нормою. Але в цей раз, свекруха не витримала. І в 65 років вона зважилася на розлучення, а оселитися вирішила у нас чоловіком. А ми живемо в студійній квартирі, тобто в одній великій кімнаті.

Тепер свекруха живе з нами.

Для свекрухи ми поставили на кухні розкладачку, а наше ліжко знаходиться в декількох кроках від неї. У нас з чоловіком через місяць має народитися дитина. Я постійно відчуваю почуття дискомфорту, адже з того моменту, як у нас оселилася свекруха, ми вже не можемо поговорити на особисті теми або просто побути наодинці. А про інші відносини можна взагалі забути.

Свекруха вирішила сама робити всі домашні справи. Так, у мене з’явилося багато вільного часу, але мені все одно нічим себе зайняти. Прогулянки на свіжому повітрі після роботи зараз недоречні, оскільки погода сира, а повертатися додому зовсім немає бажання, так як свекруха вічно дивиться серіали, які зовсім позбавляють оптимізму.

Чоловік не так гостро сприймає ситуацію, що склалася. І це зрозуміло, вона ж його рідна мама. Але я впевнена, що і моя мама почала б мене дратувати, якби ми постійно перебували в одній кімнаті.

Одного разу я задала свекрусі запитання, чи не сумує вона за своїм чоловіком? Свекруха відповіла з упевненістю, що більше не повернеться до нього, розлучиться і буде жити з нами. Вона хоче допомагати нам з дитиною.

Я запитала у чоловіка, як він представляє наше життя з мамою, після появи малюка. Чоловік мені пояснив, що він нічого не може сказати мамі, так як ця квартира оформлена на неї. Цю квартиру батьки подарували моєму чоловікові, він за свій рахунок зробив в ній ремонт, а тепер не має на неї ніяких прав. А розлучення батьків спричинить за собою паювання майна, в результаті якого свекру дістанеться двокімнатна квартира, а свекрусі – ця квартира, яку вони подарували синові.

Увірвався терпець.

Я зовсім не розумію свою свекруху. Вона зважилася розлучитися після чергової дози образи від свого чоловіка. Чому вона все життя терпіла приниження, а на старості років вирішила піти?

Я через кілька днів йду в декрет, і мені доведеться цілий день перебувати в товаристві своєї свекрухи, яка встановила у нас вдома свої правила. Вона всюди розкидає свої речі і безперервно дивиться телевізор. А ще вона постійно розповідає мені історії про свою молодість.

Хочу знайти вихід з ситуації, що склалася. Може спробувати помирити її з чоловіком?

You cannot copy content of this page