fbpx

Син був ще маленьким, жив з нами, і ми навіть не замислювалися, що буде далі. Здавалося, що часу ще багато і все вирішиться, само собою. Вчора син прийшов і сказав, що має намір одружитися і попросив продати бабусину квартиру і розділити гроші між ним і сестрою – адже, він має таке ж право на бабусину спадщину

Я не знаю: що робити і як поступити. Може, хтось допоможе мудрою порадою чи гарною ідеєю? Я боюся втратити кого-небудь з дітей, в плані любові і довіри.

У нас 2 дітей. Син молодший від доньки на 5 років. А 5 років тому донька вийшла заміж. Ми віддали молодим бабусину квартиру. На той момент, це рішення здавалося єдино правильним. Так, ми і не могли вчинити інакше. Наша квартира здавалася, а ми б відправили дочку орендувати чужу? Що ж тоді ми були б за батьки? Син був ще маленьким, жив з нами, і ми навіть не замислювалися, що буде далі. Здавалося, що часу ще багато і все вирішиться, само собою. Вчора син прийшов і сказав, що має намір одружитися і попросив продати бабусину квартиру і розділити гроші між ним і сестрою – адже, він має таке ж право на бабусину спадщину.

Я просто не знаю: що робити? У доньки 2 дітей, вони зробили в квартирі ремонт, облаштувалися, звикли. Всі заклади – садок, школа, магазини, лікарня, доньчина робота – знаходяться в кроковій доступності. Ми так раділи цій обставині. Тепер, якщо продати цю квартиру, то на повноцінне житло ні одним, ні іншим не вистачить. Значить, доведеться брати позику в банку, або жити на орендованій і збирати гроші. Але, у доньки не все гаразд в родині, і я знаю, що ні іпотеку, ні, тим більше, збирати у них не вийде. Ми і так періодично допомагаємо їм грошима. Та, і як прогнати з квартири доньку з рідними онуками?

І як з сином вчинити – теж не уявляю. Якби у нас були гроші, ми б, звичайно, віддали синові його частину вартості. Але, ми – пенсіонери, і таких грошей у нас немає. З іншого боку, син теж має право на бабусину спадщину. Син сказав, що вже знайшов покупців і треба вирішувати швидше.

Та, і його дівчина теж при надії, тобто і там скоро буде рідний онук чи внучка. У майбутньої невістки батьки торгаші. Можливо, вони готові допомогти молодим і додати грошей на квартиру. І тоді у сина буде житло. Я так сподіваюся, але точно не знаю.

А як же донька з онуками? Я плачу, і вже скаче тиск. І дочку вигнати не можу і боюся, що син відвернеться, якщо відмовимо. Що робити? Чоловік каже: «Хоч на велику дорогу йди». Боюся, що будь-яким рішенням ображу когось із дітей. Може хтось був в подібній ситуації? Допоможіть порадою! А якщо виходу немає, то кому віддати перевагу? Розчарувати сина? Чи прогнати дочку?

Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page