fbpx

Так ти ж уже все підготувала, чого вам вдома сидіти, – запитує здивовано свекруха, – Ідіть в кіно, а я салати зроблю. Все одно повернетесь швидше ніж гості прийдуть. Мені не важко, та й діти вже настроїлись іти на той показ

У нас із чоловіком троє дітей. Усі хлопчики. Я сиджу з ними у декреті.

Того дня коханий зателефонував і сказав, що сьогодні на гостину прийдуть наші друзі. Попросив приготувати щось смачне на вечерю. Я трохи засмутилась, потрібно було стояти на кухні а я вже пообіцяла дітям те, що ми всі разом підемо в кіно. Навіть квитки придбала.

Але робити нічого – стала до пранні і прибирання, попутно відварювала овочі на салати і поставила м’ясо в духовку. На дітей було шкода дивитись. Менший, навіть плакав. Аж тут свекруха прийшла.

Вона запропонувала мені піти погуляти, а вона сама приготує ті салати і почистить картоплі. Мовляв це не складно і їй у радість. Хлопчики стали мене вмовляти піти і я не встояла: погодилася. Ми одяглися і пішли.

Поки ми гуляли, я подумки дякувала свекрусі: яка ж вона у мене все-таки хороша.

Наша прогулянка нам усім дуже сподобалася. Ми такі задоволені прийшли додому. Витратили на все три години і повернулись додому десь близько п’ятої. Оскільки гості повинні були прийти до шостої, я думала, що все встигну.

Як же я здивувалась, коли по приході додому побачила свого чоловіка і наших друзів, які готували їжу у нас на кухні. Я поглянула на свекруху здивовано, але переді мною стояла геть не та жінка, що ще три години тому благала мене відвести дітей у кіно.

— Добре, що я хоч прийшла і м’ясо встигла запекти і хоч якісь овочі зварила, – мовила вона, – І як ти пішла з дому знаючи, що в тебе ввечері гості?

Стою очима кліпаю. Тобто, як це. Я ж усе приготувала. Вона мала тільки салати з того всього зробити. Дивлюсь на чоловіка, а його невдоволення просто зашкалює. Друзі запевняють, що все нормально і мішають олів’є.

Звісно, я все потім чоловіку пояснила. Навіть старшого сина покликала підтвердити мої слова:

— Тобто мама все вигадала? Вам самим не смішно таке говорити?

Десять років нашому шлюбу і за цей час у мене зі свекрухою ніколи не було ніяких непорозумінь. А це що? Навіщо? Та й узагалі, як же так? Ти ж доросла людина. От чого людина досягти прагнула? Поясніть мені.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page