fbpx

Так уже склалось, що нині я у мами з дітьми проживаю. Чоловік мій країну захищає, а ми жили на Сумщині. звісно, коли мама нас у Черкаси до себе покликала, то я навіть не задумувалась – склала речі, замкнула хату і полетіла до неї. Не знаю, чи погодилась би жити у неї, аби побачила, як побут її змінився за останній рік

Так уже склалось, що нині я у мами з дітьми проживаю. Чоловік мій країну захищає, а ми жили на Сумщині. звісно, коли мама нас у Черкаси до себе покликала, то я навіть не задумувалась – склала речі, замкнула хату і полетіла до неї. Не знаю, чи погодилась би жити у неї, аби побачила, як побут її змінився за останній рік.

Приїхали ми з дітьми поночі, тому я не встигла одразу зрозуміти, що і до чого. Ну поклала нас мама спати у своїй кімнаті, ну лягла поруч у розкладне крісло. тоді стан у мене такий був, що я не звернула уваги на те. Хоча здивуватись повинна була, адже квартира у мами трикімнатна.

Наступного ранку я все зрозуміла і просто за голову узялась. Мама постійно складує якийсь мотлох і відмовляється викидати непотрібні речі. Не знаю, де вона набрала усього того, але у двох інших кімнатах усе, від колисок дитячих, до телевізорів “Рубін”.

Всі ці непотрібні речі займають купу місця, заводиться міль, проте мама жодних висновків не робить. Вона побачила мій подив і сказала, що давно не робила генеральне прибирання. Я зраділа, думала, що ми все винесемо, але виявилось, що мама моя прощатися зі своїми покладами не хоче. Ми просто переклали все з місця на місце, витерли пил і все. Кожну річ мама знає, розповідає де узяла і хто їй віддав. говорить, що на майбутнє знадобиться.

Коли ж мама пішла на зміну на добу, я вирішила скористатися маминою відсутністю і навести всюди порядок. добре, що знайшла об’яву і до нашого порогу прибула вантажівка. Хлопці винесли все менш ніж за п’ять годин, ще й дякую сказали.

Коли ж мама повернулася і побачила, що я позбулася старого мотлоху, вона змінилась до невпізнання. Я її ледь до тями привела, вже тричі пошкодувала що то зробила, бо думала, що вона у засвіти піде, так на неї вплинув вигляд чистих кімнат. Однак, коли вона прийшла до тями, то виставила мене за двері і сказала, що більше навіть знати мене не хоче. Її не спинило ні онуки, ні мої слова і прохання.

Тепер вона на дзвінки не відповідає, повідомлення не відписує і взагалі не виходить на зв’язок. Лише її сусідка мені повідомляє ситуацію. Завдяки їй я знаю, що мама жива-здорова.

Уся ця ситуація не вкладається у мене в голові. І так душа не на місці, а тут ще й це. Дуже шкода, що вона відмовилася від рідної доньки через таку дрібницю. Тепер, я не знаю, як і бути, куди бігти і що робити. Маму потрібно рятувати, а як?

19,02,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page