fbpx

Теща радісно повідомила, що Новий рік зустрічатиме у нас з молодим другом. Оголосила весь список, що ми повинні приготувати

Я не здивувався почувши цю новину. Цей безглуздий рік тільки так і міг закінчитися. Дзвінок тещі – це остання помста 2020, після якого сподіваюся настане довге затишшя…

Теща у мене ще та “штучка”. Просить називати її тільки Ніночкою, обожнює капелюшки, ігристе, виходити заміж і насправді вважає себе світською пані, хоча до пенсії працювала в хімчистці приймальницею.

Працювала вона в своєму житті уривками, між шлюбами, яких офіційних тільки у неї було штук п’ять. Вона завжди жила за рахунок других половинок, ніколи ні в чому собі не відмовляла. А ось тут прийшла розплачуватися за халяву – вже рік у неї нове кохання, Алік.

Аліку 40 років, він з якогось молдавського села, гарний, як Аполлон! Ніночка фотки нам його скидала. Зараз вона з Аліком в Арабських Еміратах ніжиться – він розтратив останні гроші, що залишилися після того, як не сало її останнього чоловіка, чиновника районного масштабу.

Але це так, передісторія…

Подзвонила вона в 7 ранку, так як знає, що до 10 ранку у мене мізки все одно сплять.

– Сергію, в загальному так, Новий рік з Аліком ми зустрічаємо у вас. 31 грудня, прямо з аеропорту мчимо до вас на всіх вітрилах. Пора Аліка вводити в нашу сім’ю. Сам розумієш, не можна “лопухнутися”.

Все по вищому розряду, як я люблю. Ніякого там тертого сиру з часничком, холодцю убогого, та ковбасної нарізки.

Отже, ще час є – швидко діставай свіжу щуку, Аська нехай нафаршіруйте її грибами. Уявляєш, Алік ніколи не їв фаршированої щуки!!! Ще салатик з кальмарами, ну ікра червона і чорна – це само собою. Опеньки мариновані, Алік їх обожнює і обов’язково і обов’язково купіть маслини, тільки грецькі, не іспанські! Великі беріть, Алік дрібні не любить…

Як бачиш, все просто, я вас не напружую. Загалом має бути трохи, але все повинно бути вишукано. Так, випивка з нас. Ми не халявщики! Цілую, Сіргійку! Асьці привіт!

Дружина прийшла з нічної зміни в лікарні і я її приголомшив:

– Уявляєш, Алік любить тільки грецькі маслини і опеньки!

– Непогано він там в молдавському селі харчувався! – зауважила дружина. – Тільки в Молдавії грибів начебто немає і маслини там не ростуть – стала філософствувати дружина, але я її різко осадив:

– Так наразі 31 грудня ти повинна будеш нагодувати Аліка всім цим! І ще фаршированою щукою! Уявляєш, цей бідолаха ніколи не їв фаршированої щуки, яка до нього несправедлива доля! Нінок, з цим хлопчиною Новий рік відзначати. Команда така: все по вищому розряду – мало, та дорого. Не сумуй, випивка з них…

– Та ми ж не п’ємо з тобою взагалі! Алік, маслини, щука…- дружина почала шукати варіанти і тут же їх відкидати..

– Блін, який план? Беремо дітей в оберемок і їдемо до твоєї мами? Та страшно через ситуацію в країні… Вигадуємо, що у нас тест на корону позитивний?! Теж страшно, на себе наговорювати. Точно! Говоримо, що у нас потоп, що всю квартиру з туалета зверху від сусіда залило? Чи не варіант маман примчиться відразу, щоб пришити сусіда зверху, вилетить спецрейсом і спочатку побіжить до сусіда, а не до нас.

– Аська, давай скажемо, як є… Що хочемо Новий Рік без гостей, що скромно посидимо, дітям подарунки подаруємо, на санках покатаємося трохи, та й спати ляжемо. Це для дітей свято, а не для Аліка…

– Ага! Маман скаже, що вона не є членом сім’ї чи що? І від Аліка цього її не відвести… Виходу немає. Цей рік не міг завершиться інакше. Блін, так він і почнеться з Аліком, який буде їсти щуку, ікру і грецькі маслини, за які ми віддамо всі накопичені на новий телевізор гроші… Ні, Новий рік повинен початися добре! Але як?

Автор – brusnicа.

Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page