fbpx

Ти чого досягти хочеш? Поясни. – не витримавши запитала у свахи, – Розумієш, ще трохи і твій син розлучиться. Це не правильно і так бути не може. Чи ти навмисне?

Поліні, моїй онучці, 9 років. Вона дуже хороша та слухняна дівчинка. Внучка сама нічого не попросить. Вона відмінниця, ще й танцями займається. Донька всю себе в неї вкладає, чого не скажеш про тата. Він вважає, що дитину не можна ростити у сприятливій атмосфері, тому що вона виросте і не буде знати звідки і що береться. Зате про племінницю свою він так не говорить зовсім.

Донька у шлюбі з Андрієм уже 10 років. Зять у мене трохи жмикрут, але сім’ї це не стосується. А потім його сестра привела у світ дитину не будучи заміжньою і склавши ручки заявила брату:

— Ти єдиний чоловік у родині. Ну хто мені допоможе, як не ти?

Ще й сваха допомогла — повторювала Андрієві, що він повинен допомогти сестрі у скрутну хвилину.

Коли у його сестри донька з1явилась, зять повністю переключився. Тепер діти не відпочивають, не їздять на моря, не купують те, що хочуть. Лариса у скрутному становищі — всі гроші треба спрямовувати у її бік.

Речі з онуки сестра зятя брати не хотіла. Їй все нове подавай. Хоча моя донька дуже акуратно ставилася до одягу, все складала та правильно зберігала.

Сім років уже племінниці, а свекруха досі голосить, як не пощастило її донечці. А зять радий старатися — все робить, аби матуся посміхалася.

Того року онука закінчила навчальний рік із одними “дванадцятками”. За старання їй обіцяли телефон купити. Але раптом племінниця захотіла планшет і Поля залишилася без подарунка. Таке відбувається постійно.

Зять навіть сестрі путівку на море оплатив, а ми з Полінкою знову “загоратимемо” на дачі. Чому? Тому що йому треба заощаджувати! Він, мабуть, не помічає, що незабаром економія на дитині вийде боком. Внучці теж треба відпочити та змінити клімат, навіть сімейний про це говорив. Проте бажання дочки сестри мають пріоритетний вплив на Андрія.

Я розумію, що це сваха їм крутить, але добром це не скінчиться. Як можна забувати власну дитину, щоб догодити чужій?

— Наша Поліна росте у повноцінній сім’ї і все має. А племінниця тата не має і я повинен скрасити її дитинство, — каже Андрій.

Внучка вже все розуміє. Їй здається, що тато більше любить доньку сестри, ніж її. Ще трохи – і донька не витримає. Справа вже пахне розлученням.

Пішла до свахи і от так прямо й запитала:

— Ти чого досягти хочеш? Поясни. Розумієш, ще трохи і твій син розлучиться. Це не правильно і так бути не може. Чи ти навмисне?

— У мене Лариса долі не має і обов’язок матері зробити все, аби дитина була щаслива. Андрій – чоловік і я правильно його виховала. А якщо твоїй донці щось не до вподоби – двері відчинені. Нам і легше буде з Ларисою.

Тепер не знаю, що й думати і як родину доньки рятувати.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page