fbpx

У мене два сини, і відповідно невістки теж дві. Я дивуюся сучасним дівчатам, ну ви і ненавчені! Чи вас техніка так розслабила? Кожна моя невістка вважає себе прекрасною господинею, але таке враження, що у них у обох руки-крюки: все навколо в пилюці і неохайно, а речі в шафі як попало

А ще вони налаштувалися проти мене, за те, що я їх іноді можу посварити за незнання елементарних правил прибирання. Та не сказати навіть, що лаю, а скоріше раджу і вчу!

Перша невістка жила з нами майже рік. Дивно, але для протирання пилу з поверхонь їй необхідний був засіб з пульверизатор, мабуть, на її думку, більше ніяк пил не витерти. Продемонструвала їй «класику» з вологою і сухою ганчіркою, вуаля – і все чисто. Вона тільки фиркнула. З підлогами взагалі проблема виявилася: без швабри ніяк! Тобто, щоб просто не нахилятися. Я досі мию підлоги руками в три дії: зволоження, збір бруду, і витирання насухо. Я не пройду повз жоден куточок підлоги, і під шафу загляну, і крісла всі відсуну. Невістку це просто бісило, каже: «Робити вам нічого на пенсії, ось ви і корчитеся!».

Мабуть, перша невістка передала другий, що жити зі мною важко, тому навіть перед весіллям «друга партія» молодих відразу оренлувала собі квартиру, а старша невістка з чоловіком взяли житло на виплату. Не те, щоб ми з дівчатами в поганих стосунках, але вони не в захваті від мого візиту до них. Я постійно дивуюся: чому, маючи вдома по одній дитині, у них збирається гора посуду в раковині? Чому кожна з них користується якоюсь чудовою шваброю-маброю зі спеціальним відром-віджималою, яка просто розвозить бруд по підлозі? Чому не можна випрати одночасне прання руками, а треба накопичувати величезну купу, щоб все запхати в машинку? Невже важко попрацювати кистями рук, замість того, щоб просто натискати кнопки?

Одна з невісток (молодша) постійно дивиться мотивуючі ролики в інтернеті: як легко і просто прибрати квартиру, мабуть мої настанови її не хвилюють. В результаті купує всілякі засоби і розтирає по всій квартирі піну. Я раз їй сказала: «Тільки без образ, давай так – ти відпочиваєш, а я на своєму прикладі покажу тобі, як і що треба правильно робити». Причому, я не стала користуватися її новомодними засобами, брала тільки все «народне»: господарське мило, пральний порошок, оцет, нашатир, сода і перекис водню. До вечора її квартира просто блищала! Вона чесно зізналася: «Ну не можу я так!».

В принципі, якщо б я одна така була, так ні ж! Всі мої подруги, у кого є невістки і доньки, всі скаржаться на те, сучасні дівчата взагалі заледащіли, і крім хімічних засобів і електроприладів нічого не визнають! Деякі взагалі мають роботи-пилососи та посудомийні машини, а ще скаржаться, що втомлюються від домашнього господарства. Та, ми старого гарту, ми прали дітям пелюшки вручну і готували кашки самі, а не за допомогою мультиварки! А уявіть, шановні невістки, якщо завтра у вас відберуть всю цю техніку і засоби? Що ви будете робити? Та ви ж брудом заросте! Ми не чіпляємося, нам прикро, що наші сини з вами живуть!

Так, ми – свекрухи, набагато спритніші й мудріші, так що вчіться вже у нас! Ви ж повинні передавати свої вміння своїм донькам, щоб в будь-яких умовах марафет вміли наводити і перед чоловіками не ганьбити себе! Прибирання, завдяки нашим хитрощам, набагато економніше в грошах і до праці привчає з малих років, навіть якщо вона складніша При хорошому підході в будинку ні пилинки, і це без ваших сучасних озонаторів і іонізаторів. Прислухайтеся, дівчатка, до наших порад, і відсуньте в кут всю вашу техніку, а то як у нас, у свекрух і матерів, ваш порядок в домі все одно інший: без блиску і лоску!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page