fbpx

У нього дві дружини було, але кохав завжди тільки одну. Спочатку Рита, розкішна жінка, велика біжутерія. Рита дуже цінувала себе, можливо, навіть занадто. Але хто я така, щоб судити

Вона складала губи дудкою і говорила, що хоче «Бентлі». Точніше: Беееентлі. А грошей було лише на «Ладу», і то його мати пів суми додавала. Подарунок на весілля.

Але як він міг посадити в «Ладу» кохану жінку, яка мріє про «Бентлі»? Він взяв у мами частину, взяв кредит, позбирав по друзях і купив «Сантафе». Величезна, чорна, хоча і не «Бентлі».

Рита була незадоволена, але прийняла з гідністю. «Як чоловік ти не фонтан, бачить Бог… в багатстві і бідності». Йому було дико соромно – не зміг, не виправдав. І він мріяв їй догодити. Коли зрозумів, що з кредитом не справляється, відкрив свій перший меблевий. Рита дизайнером хотіла бути, правда, не довчився, але «коли їй? на ній весь дім».

Хоча її довгі нігті зі стразами говорили про зворотне. Але він не розбирався в нігтях.

Він увихався на трьох роботах, тягнув все в дім, старався і розчаровував, знову старався, знову мимо.

Словом, років через п’ять вона його покинула. Хоча на той час у нього вже було три магазини. Вона заслуговувала кращого і мріяла про більше. А що він хотів? сам винен: начебто старався, але в підсумку лише обрізав крила її фантазіям. А кому потрібні мрії без крил? Вона виставила його за двері.

Друга дружина Марина. Красива, тонка – порода і гідність.

Прекрасна господиня, така з простроченого кефіру три страви зробить і нагодує полк його друзів до відвалу.

Дуже чоловіка шкодувала, якийсь пошарпаний він їй дістався, худа шия з кадиком з коміра стирчить, сорочка на розмір більша, очі зацьковані. Відгодувала його, відлюбила.

Вона економно господарство вела, не випендрюватися.

Ну яка «бентлі», смішно навіть. Машина і машина, чотири колеса, мотор. Вона їздити повинна, а що за марка – яка різниця? Перед ким нам з ним випендрюватися? І потім «Бентлі» це ж така показуха, хіба ж ні?

Він з нею солідніший став, більш значущий. Поважав її, все в дім, діти прекрасні, зразкові. Але магазини продав – куди їм стільки, про здоров’я треба думати.

Гарна у них сім’я, ні разу не поскаржився.

Але якось мені зізнався, що любив завжди тільки Риту. Вона його окрилювала, розумієте?

Адже єдине призначення жінки – надихати свого чоловіка на подвиг.

Автор: Жука Жукова.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page