fbpx

Позаминулий місяць у нас було багато гостей і якось гроші розійшлися, а мені потрібне було взуття на весну, я попросила кілька сотень у чоловіка, тут його як понесло: я і марнотратом виявилася, і економити не вмію. Я йому і випалила, що ті гроші, які він приносить мені, сам і проїдає, ще й гостей вічно тягне, а з ними одним  чаєм застілля ніколи не закінчується. Він, звичайно, розізлився, запропонував, щоб ми пожили кожен на свої доходи

— У нас з чоловіком офіційний дохід практично однаковий: у мене 7 тисяч, у нього – 5, але тільки у мене вся зарплата “біла”, а у нього крім офіційної є ще й “в конверті”, і ось ця його друга зарплата в рази вища від мінімалки,— скаржиться Марія.

— Свою зарплатну картку він віддав мені, а свій неофіційний дохід він витрачає на свій розсуд (машина, перекуси і тому подібне). З наших карток я оплачую комуналку, купую продукти і одяг, відкладаю на чорний день (якщо виходить).

— Тобто його гроші це тільки його гроші, а твої — це ваші?

— Саме так. Він у мене чоловік рослий і дужий – при зрості 1,9 м важить 120 кг. Така собі “шафка”, як я його називаю. Ще й спортом займається, тому, як він каже, йому необхідне посилене харчування. Вранці потрібен ситний сніданок, обідає він на роботі, на вечерю обов’язково повинні бути м’ясо або риба.

В принципі, нам на потреби цих грошей вистачає, навіть часом вдається щось відкласти. Якщо раптом потрібно дорогі препарати або щось важливе, то він може дати зі своїх, але таке буває вкрай рідко.

У позаминулому місяці у нас було багато гостей і якось гроші розійшлися, а мені потрібне було взуття на весну, я попросила кілька сотень у чоловіка, тут його як понесло: я і марнотратом виявилася, і економити не вмію. Так що я повинна була чекати наступної з/п?

Я йому і випалила, що ті гроші, які він приносить мені, сам і проїдає, ще й гостей вічно тягне, а з ними одним  чаєм застілля ніколи не закінчується. Він, звичайно, розізлився, запропонував, щоб ми пожили кожен на свої доходи.

— І як це виглядало? Ви що, кожному холодильник купили і по два лічильники встановили?

— Ми скинулися тільки на комуналку, в холодильнику у кожного своя поличка. У підсумку я витратила собі на продукти тільки 2 тисячі і мені вистачило грошей на взуття, ще й залишилося. І я не скажу, що не погано харчувалася, все, як завжди, тільки біля плити не стояла весь вечір. Мені просто багато не треба.

— А твій як цей місяць пережив?

— А ось чоловік витратився конкретно, так що “білої” зарплати йому вистачило на два тижні, довелося йому лізти в свою “скарбничку”. Він, звичайно, визнав, що був не правий, і що господиня я прекрасна, мало оди мені не співав, запропонував закінчити експеримент і повернути все, як було.

А мене і так все влаштовує — не треба економити і вигадувати, що ж йому приготувати, у мене нарешті є свої гроші, мені не потрібно звітувати, скільки і на що я їх витратила.

— А чоловікові ти свої думки озвучила?

— Ні, не наважуюся, 100% образиться. Але й не хочу знову сидіти вигадувати як з одного шматка м’яса по 2 страви готувати, а потім вислуховувати, яка я погана.

Як вчинити Марії, образити чоловіка і розповісти, що вона думає? Чи парі варто сісти за стіл переговорів і знайти компроміс?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page