fbpx

У Світлани особливо не було часу копатися в деталізації витрат. Стільки часу прожили разом, ділилися всім. Їй і на гадку не спадало, що чоловік може вести подвійну гру. До того ж, вона вважала його дуже “домашнім”

Безліч разів ми чули фразу, що гроші міняють людину. Звичайно, не гроші самі по собі, а ті можливості, та свобода, яку вони дають. Неможливо стверджувати, що міняють обов’язково в гіршу сторону. У когось навпаки, з’являється більше можливостей для саморозвитку, людина починає займатися благодійністю і так далі. Але мова не тільки про тих, хто ці гроші заробляє сам. Є ще й близькі, які теж мають доступ до «фінансового каналу». Сьогодні розповім вам ось такий випадок.

Світлана, у свої 45 років, досить довго працювала найманим працівником. Чоловік теж був рядовим службовцем, і, до речі, не поспішав рухатись вгору кар’єрними сходами.

Але стомившись працювати на когось, Світлана з подругою відкрила квітковий магазин. Бізнес спершу не дуже тішив прибутками, але жінки спробували продажі через інтернет. Відкрили інтернет-магазин сувенірів, супутніх товарів. Не можу сказати, що у них ціла бізнес-імперія вибудувалася, але доходи Світлани в порівнянні зі старою зарплатою виросли разів у 5. Плюс іноді її запрошували допомогти з декоруванням.

Жити стало, так би мовити, веселіше. Декілька разів на рік їздили у відпустку, купили дочці-студентці окрему квартиру, поміняли машину.

До слова, Світлана працювала багато. Частину замовлень робила сама, за закупівлі в компанії теж відповідала сама. Для чоловіка ж настав прекрасний час. Дружини часто вдома нема, але загальна скринька з готівкою і спільна картка завжди доступні.

Не відразу, але Світлана почала помічати, що чоловік “розкидається” значними сумами. Запитала раз, другий  – чоловік відмазався. То треба на ремонт машини, то якесь обстеження проходив, то старий борг повернув.

У Світлани особливо не було часу копатися в деталізації витрат. Стільки часу прожили разом, ділилися всім. Їй і на гадку не спадало, що чоловік може вести подвійну гру. До того ж, вона вважала його дуже “домашнім”.

Але після цих випадків «загальну скарбницю» перестала поповнювати. Свої доходи теж перерозподіляла на інші рахунки. Чоловік почав хвилюватися, питав у неї, чи скоро вона оплатить путівку. Ніби потрібно терміново платити, бо можна проґавити вигідний тур.

Оля ж сказала, що цього разу вона поїде відпочивати без нього, з подругою. Це, скоріше була провокація, щоб його провчити, бо набридло чекати, коли він почне самостійно намагатися заробити грошей.

Але саме ця витівка Олі виявилося каталізатором. Чоловік слів не добирав, сказав, що вона без грошей нікому не потрібна, вона вже далеко не молода, що у нього є якась там Ліля з роботи, яка його любить і цінує.

Світлана уточнила, так це на Лілю гроші йшли, а не на обстеження і ремонт машини. Зажадала чеки, адресу сервісу. Чоловік ще більше розхвилювався. Все ж стало зрозуміло.

Подружжя не змогло продовжувати жити разом, Світлана подала на розлучення.

Чоловікові після розлучення дісталася однокімнатна квартирка, вирахувана від загальної житлоплощі. Працює він там же. Як Світлані розповідали спільні знайомі, так і живе один. Мабуть, Лілечка з роботи не захотіла переїжджати до немолодого бідного службовця.

Ось так, навіть близька людина може користуватися сімейними грошима, щоб влаштувати особисте життя.

Так буває, що хтось із пари розвивається швидше, результати отримує кращі. Тоді другий замість того, щоб підтягуватися до цього правильного рівня починає самостверджуватися за чужий рахунок.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page