fbpx

В один із днів чоловік прийшов додому непомітно і почув нашу з донькою розмову. Він мовчки увійшов до кімнати з валізою і зібрав її речі. Сказав лише, що більше не бажає бачити дочку в своєму будинку і нехай йде туди, де їй і місце після такої поведінки

Ростиш собі дитину на радість і навіть не підозрюєш, які сюрпризи вона піднесе в майбутньому. Так сталося і зі мною. Раніше я вважала, що мені шалено пощастило з дочкою. У всіх проблеми з дітьми, а у мене розумниця та красуня. Ми з чоловіком не шкодували для дочки нічого: купували все, про що просила, займалася в багатьох секціях, вчилася в престижному ліцеї. Ми мріяли побачити, як наша донечка виросте і стане успішною людиною. Чоловік часто повторював:

—  Хочеш забезпечену старість – вкладай кошти в дітей!

Коли дочка була в випускному класі, ми вирішили, що вона достатньо доросла і самостійна, щоб залишити її на тиждень одну вдома. Купили собі путівку і вирушили вперше за 17 років в романтичну поїздку за кордон. Якби ми тільки знали, чим це нам обернеться … Кожен день ми зідзвонювалися і дочка нас запевняла, що у неї все добре і нічого хвилюватися.

По приїзду додому, нас чекав сюрприз. Наша консьєржка розповіла, що кілька ночей поспіль у нас в квартирі ночував незнайомий молодий чоловік. Дочка їй сказала, що це двоюрідний брат ночує з нею, поки нас вдома немає. У нас була довга з нею розмова, в ході якого з’ясувалося, що вона вже кілька місяців таємно зустрічається з хлопцем, старшим від неї на чотири роки. Природно, ми зрозуміли, що фільми ночами вони не дивилися, та й уроки не вчили.

Так нам довелося прийняти те, що дочка стала зовсім дорослою. Ми намагалися дізнатися подробиці про кавалера, але виявилося, що вона і сама його не зовсім добре знає. Навіть прізвище озвучити не змогла. Чоловік чатував його під під’їздом свого часу – хотів поговорити по-чоловічому, але так і не застав.

Через два місяці я помітила, що дочка поводить себе дивно. Вона почала пропускати улюблені заняття з танців, пропав апетит, та й настрій змінювався надто різко. Я запідозрила те, про що й думати не хотілось. Дочка була при надії. Це підтвердилося у спеціаліста. Як вона бідненька плакала в цей день. Чоловікові я довго не наважувалася зізнатися, але час ішов, і треба було щось робити. Про радикальні дії і мови бути не могло, я усвідомлювала всі ризики в такому віці. Школу якось закінчить, а там виростимо, куди вже діватися. Ми з донькою намагалися розшукати цього горе-батька, але виявилося, що він вже кілька тижнів не виходив на зв’язок, як тільки дізнався про малюка.

В один із днів чоловік прийшов додому непомітно і почув нашу з донькою розмову. Він мовчки увійшов до кімнати з валізою і зібрав її речі. Сказав лише, що більше не бажає бачити дочку в своєму будинку і нехай йде туди, де їй і місце після такої поведінки. Дочка вийшла за двері квартири і зі сльозами на очах пішла на вулицю. Я наздогнала її і сказала йти до бабусі. Моя мати дала притулок внучці і заспокоїла її. Тепер так і живемо.

Чоловік не розмовляє практично зі мною. Мабуть, це його дуже зачепило, і він не може прийняти гірку правду. Хлопець зник у невідомому напрямку, і мої спроби його розшукати не увінчалися успіхом. А дочка, хоч і в відчаї, але все ж до майбутнього материнства ставитися спокійно – моя мама запевнила її, що нічого в цьому такого надприродного немає, адже вона мене теж народила в 18 років.

Як допомогти чоловікові прийняти дочку і усвідомити, що це ще не кінець життя? Ми зможемо їх двох підняти на ноги, адже ще зовсім не старі. Як помирити двох рідних людей? Дочці, як ніколи зараз потрібна батьківська підтримка.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page