fbpx

Відчинивши двері Катерина з Дмитром отетеріли. Склалось стійке враження що у їхній квартирі жив гіпопотам три тижні, доки їх не було. Про це свідчив і бруд на килимах і запах і розкидані речі

Один неприємний вчинок людини може зіпсувати стосунки надовго, інколи ж і назавжди. Так вважає Наталя, яка не хоче спілкуватися зі своєю зовицею Катериною. А все через неприємний випадок, який стався під час літньої відпустки. А це сталося так.

Наталя із чоловіком планували поїхати у відпустку до моря. Купили путівки, квитки на літак та зібрали валізи. Залишилось вирішити одне питаннячко. Потрібно, щоб квіти у квартирі хтось поливав. Та й кішку годувати та прибирати за нею теж треба. Раніше Наталя просила про це свою найкращу подругу Раю. Та ніколи їй не відмовляла і дбайливо поливала квіти та годувала тварину. А Наталя привозила їй із відпустки подарунки та сувеніри.

Коли господарі поверталися, то знаходили квартиру у тому ж вигляді, як і до від’їзду. Усі були задоволені. Але Рая занедужала. Тож допомогти подрузі ніяк не могла. Чоловік не мав знайомих, яким можна було б довірити ключі від квартири. Близькі друзі теж були на літньому відпочинку. Батьки жили в іншому кінці міста, і їздити щодня вони не могли. Вони були вже у віці, та й на дорогу години дві треба було витрачати щодня. Загалом, не варіант. Залишалася тільки сестра Дмитра – Катя. Вона жила в сусідньому дворі, і витрачати час на дорогу їй не треба було.

Але Наталя не дуже любила свою зовицю. Вона звичайно з нею не мала ніяких непорозумінь, але дружити не дружила та в гості не запрошувала. Було в Каті щось, що не дуже подобалося жінці. Дмитро ж вирішив попросити сестру про послугу. Вона мала двох дітей, і вона сиділа в декретній відпустці. Могла прийти в квартиру у зручний для неї час, та й робота не зі складних: полити квіти, погодувати кішку та прибрати її лоток. Катя погодилася допомогти родичам, і Дмитро з Наталею поїхали відпочивати. Катя запевнила, що все буде нормально і нічого турбуватися.

Три тижні відпустки пролетіли дуже швидко. Відпочилі та щасливі, Наталя та Дмитро повернулися додому. Тільки вони переступили поріг будинку і були вражені станом квартири. Склалося враження, що тут гуляли гіпопотами. У кімнатах був безлад, шафа відкрита і одяг лежав на диванах. На підлозі та килимах сліди від брудного взуття. Купи котячого “щастя” були по всіх кутках, вазони зів’яли.

Коли зателефонували Каті, та не побачила в цьому нічого такого.

— Все на місці? – запитала одразу, – А на що ви розраховували, мені просто цікаво? Не подобається, як я справлялась, так наступного разу не просіть. Я до них щодня двічі на день ходила у таку спеку ще й щось не так. Подумаєш, не роззувалась. Так же швидше просто було. А прибирати за котом я не наймалась. Їсти дати – так, а все інше не моя справа.

Тепер родини не спілкуються. Мама Каті і Дмитра щиро не розуміє у чому власне справа. всі ж живі і здорові і просить сина одуматись і попросити вибачення у сестри. Але Наталя і Дмитро не мають наміру більше підтримувати зв’язок з родичкою. Вважають, що її вчинок красномовно продемонстрував її відношення до них і їхнього майна. тому чим далі, тим краще.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page