fbpx

Віддав мені син всю зарплату і невістка наче з ланцюга зірвалася. Вона й до того могла годинами Матвію голову мити, але цього разу навіть себе переплюнула.

Я сина сама ростила і не було так, що я над ним сюсюкала, бо що я його там виховувала – з року був у яслах, далі школа з подовженим днем, далі вже виріс до того, що сам ходив і приходив зі школи, готував собі їсти і мав себе чим зайняти. Добре, що не викликали мене часто в школу і так він її закінчив менше більше.

Вступив в училище на зварника і тепер працює на заводі.

Так, що я не з тих мам, які лізуть в життя сина, бо я свого життя не мала особистого, то чого я буду лізти в дитяче?

Як привів він Надію знайомитися, то прийняла це як факт і не думала чи вона мені подобається чи ні, бо ж не мені з нею жити. Діти пішли жити в гуртожиток, бо у мене хрущовка маленька, а там від заводу було житло і так потроху заробляли на своє власне.

Я онуків люблю і до них приходжу завжди з подарунком, на гостину не розраховую, бо не та Надія жінка. Хоч я й не часто з нею бувала, але за ці десять років з якихось фраз і розмов добре зрозуміла одне – вона за копійку ладна на все. Хоч Матвій і віддавав їй всю зарплату, але вона ще й мала талант десь все витратити та так, що ще й позичала в друзів до зарплати.

Сама вона ніде не працювала, а гляділа дітей.

І ось так ми жили, кожен сам за себе і до іншого в життя не ліз. Я звичайно мала гроші на екстрені випадки. Але виявилося, що ціни набагато перевищили мої заощадження і я все витратила. Не було навіть за що їсти купити, ви собі уявляєте?

Де я думала, що зі мною може таке статися, адже вважала, що десять тисяч гривень мають мені покрити всі витрати. Прийшлося мені попросити у сина.

– Матвійку, така справа, ти вибач, дитино, що прошу в тебе, бо я б ніколи в тебе не брала, але я геть вийшла з грошей. Ти б міг мені позичити дві тисячі? Бо мені ще ліки треба купити і на продукти?

– Добре, мамо, без питань, – відказав син.

Він мені дав п’ять тисяч того ж дня і ще й продукти купив.

– Ти кажи, якщо тобі треба щось, – каже мені, – бо я не завжди знаю, що там у тебе.

– Добре, сину.

А потім через два дні ще приніс п’ять тисяч і віддав мені.

– Мамо, повертати не треба. Ти головне одужуй.

Отака була розмова і я синові подякувала і Богу подякувала, що виросла з мого сина Людина. Але не довго я була щаслива, бо надвечір прийшов Матвій з сумкою до мене!

– Мамо, там Надія щось геть творить. Я думав, що посвариться та перестане, пішов пройтися, а вона мої речі виставила. Уявляєш?

Як я можу таке уявити? Що вона не розуміє, що й мені інколи потрібно буде допомогти, адже я не молодію.

Думаю, що це вже початок того, що мені потрібна допомога.

А далі вона й до суду подала, квартиру Матвій їм залишив, на яку стільки років працював, а вона ще приходить до нас та стає до сварки. Я вже не маю сили те все витримувати і не розумію, що взагалі діється.

Як так можна чинити?

Матвій дітей не покине, він їм платить і аліменти і ще й так дає гроші, а Надія собі на тому всьому сама в квартирі живе та тішиться, а ми тут тіснимося.

Син дуже сумний, бо яка би не була жінка, але ж рідна і діти. Чому все так сталося – я не розумію і не можу того собі пояснити. А ви як гадаєте?

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page