fbpx

Відкриваю шухляду у пошуках якоїсь дрібниці і бачу не поганий такий стосик з грошима. Як? Де? Звідки? Чоловік ще вчора запевняв, що я третій рік повинна ходити у старих черевиках, бо на нові немає ні копієчки. Ну і не витримала я, узяла і витратила все на найнеобхідніше. А коли чоловік з роботи повернувся, зрозуміла, що даремно

Вже як рік сиджу в декретній відпустці. Тому не так давно в нас постала проблема нестачі грошей. Всі запаси на чорний день скінчилися, заощадження потихеньку витратили, а зарплати чоловіка, за умови великих витрат на дитину, не вистачає.

Останнім часом стали навіть постійно стосунки з’ясовувати через це. Просити чоловіка шукати іншу роботу не хочеться, адже ми не можемо дозволити собі, навіть місяць, сидіти без його скромної зарплати.

Але економити на найнеобхіднішому вже набридло. Я вже не кажу про купівлю сезонних речей, які нам необхідні. Про таке я навіть і мріяти не можу.

Вчора я полізла в комод, щоб розібрати речі. У мене там знаходилися старі альбоми, зошити, дещо з особистих речей чоловіка і усіляка дрібниця.

Отже, у цьому непотребі я випадково знайшла заначку чоловіка. Я не знала, як тепер поводитися, в такій ситуації. Першою реакцією було бажання зателефонувати чоловікові і розпитати про все.

– На що він відкладав ці гроші? І куди він їх планував витратити? І чи не було йому соромно від такого? Адже він вже відклав пристойну суму, в той час як ми з дитиною сиділи, без копійки! – в моїй голові лунало безліч питань, які я буду говорити при зустрічі.

Я трохи поміркувала і вирішила вчинити інакше. Увечері сказала чоловікові, що дуже потрібні гроші на продукти для дитини і попросила його зайняти у друзів. При цьому обережно запитала про те, чи немає у нього відкладених грошей з зарплати, раптом ми не все витратили.

Бюджетом в нашій сім’ї займався чоловік. Але я все ж знаю скільки він отримує, тому інколи прошу дати певну суму, і йду за покупками.

Чоловік відповів, що зайвих грошей у нас не має і попросив почекати декілька днів до зарплати, при цьому пообіцявши зайняти трішки у товариша.

Я зрозуміла, що про заначку він розповідати не збирається.

Я була обурена до глибини душі. Узяла ті гроші і пішла по магазинам. Купила собі і дитині курточки і сапоги. зайшла до магазину і витратила там близько трьох тисяч на продукти тільки. Завітала в перукарню і нарешті постриглась. І вже вдома зрозуміла, що зробила це даремно.

Коли чоловік прийшов з роботи і побачив повний холодильник, і гору дитячих речей, він побіг до комода.

Ці кошти він отримав від замовника, якому мав робити ремонт. Їх треба було витратити на будівельні матеріали. А говорити про свої додаткові гроші не став, тому що хотів зробити мені сюрприз до ювілею.

Наразі ми разом телефонуємо знайомим і шукаємо тих, хто зможе зайняти нам таку суму, на декілька місяців.

Але ж можна було уникнути всіх цих непорозумінь і розповісти мені відразу! Навіщо усі це?

Я вже почала подумувати про те, щоб знову вийти на роботу. Вистачило мені вже декрету!

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page