fbpx

Візьміть собі на замітку: 10 дивовижних правил французьких мам

У француженок є улюблена цитата: «Ідеальних матерів не існує».

Памела Друкерман – мама трьох дітей і письменниця, випустивши бестселер «Французькі діти не плюються їжею». У цій книзі вона розповідає, чому французькі діти так слухняні, а у мам, навіть з гpyдними дітьми, завжди вистачає часу на себе і на чоловіка. Джерело

1. Правило перше: ідеальних мам не існує

Працююча мати завжди розривається між будинком і сім’єю. Вона намагається зробити все ідеально. А у француженок є улюблена цитата: «Ідеальних матерів не існує». Не намагайтеся бути ідеальною. Також вони намагаються виховати в дітях концентрацію уваги, товариськість і самоконтроль. У той час, як інші мами змушують дітей вчити цифри і читати. Набагато важливіше закласти основу, яка принесе їм успіх в навчанні надалі.

2. Правило друге: у вас завжди повинне бути власне джерело доходу

Французькі мами переконані, що будь-яка жінка повинна мати власне джерело доходу. Навіть якщо у вас заможний чоловік, не виключено, що в один день все це впаде. Цей підхід дуже прагматичний, адже ніколи не знаєш, що трапиться завтра.

3. Правило третє: не можна присвячувати все своє життя дитині

Батько завжди буде піклуватися про свою дитину. Але іноді потрібно виділяти час собі. Це може бути і сама робота, але не обов’язково. Знайдіть якесь захоплення. Француженки переконані: якщо ми крутимось тільки навколо дитини – це, перш за все, погано для нього самого.

4. Правило четверте: час від часу віддаляючись від дитини, ви стаєте кращою матір’ю

Якщо дитина буде відчувати вашу постійну присутність, вона може стати несамостійною у дорослому житті. Це не означає, що повинні кидати дітей на 2-3 тижні. Просто не набридайте своєму малюкові постійною опікою, нехай вона встигне скучити за вами.

5. Правило п’яте: забудьте про почуття провини

Немає ніякого сенсу переживати почуття провини перед дитиною за те, що ви працюєте. Головне – належним чином спілкуватися з дитиною під час вашого вільного часу. Слухати його, грати з ним і вчити терпінню.

6. Правило шосте: не ставайте «мамою-таксі»

Це правило безпосередньо пов’язане з попереднім. Не намагайтеся, записувати дитину в різні гуртки, компенсувати свою відсутність. Парижанки, вибираючи позашкільні заняття для дітей, завжди зважують, як це вплине на якість їх власного життя.

7. Правило сьоме: в стосунках батьків є частина, в якій дитина участі не бере

Не забувайте, що в основі сім’ї – подружня пара. Приділяйте увагу не тільки дитині, але і чоловікові. У Франції весь батьківський простір належить дитині тільки перші три місяці. Одна францужинка якось сказала письменниці: «Спальня моїх батьків була священним місцем в будинку. Це мав бути дуже вагомий привід, щоб зайти туди. Між батьками завжди існує якись зв’язок, який нам, дітям, здавався великою таємницею ».

Читайте також: ТУТ НІКОЛИ НЕ КУПУЮТЬ ПРОДУКТІВ ІЗ ЗАПАСОМ, А СВІТЛО І ВОДУ ВИТРАЧАЮТЬ МАКСИМАЛЬНО ЕКОНОМНО. МИ ПОЗНАЙОМИЛИСЯ В ІНТЕРНЕТІ. МАКС, 29 РОКІВ, ГРОМАДЯНИН ШВЕЙЦАРІЇ

8. Правило восьме: не вимагайте від чоловіка рівноправної участі в домашніх справах і догляді за дітьми

Навіть якщо ви працюєте в повну зміну, не змушуйте чоловіка займатись домашніми справами в рівній з вами частини. Крім роздратування і невдоволення ви нічого не отримаєте. Для консервативних француженок більше важлива загальна гармонія у відносинах, ніж рівність в правах.

9. Правило дев’ятий: вечір – час дорослих, а один вихідний на місяць – ваш «медовий уїк-енд»

Батьки у Франції раз на місяць вихідні присвячують тільки собі. Це може бути вечеря, похід в кіно або театр. Робота і діти в цьому участі не беруть. Батьки самі відпочивають від батьківських турбот і головне – не відчувають почуття провини за це.

10. Правило десяте: бос – це ви

Памела пише: «Це найскладніше (в усякому разі, особисто для мене) правило французького виховання. Усвідомити, що рішення приймаю я. Я Босс. Не диктатор – це істотно (!) – а бос. Я даю дітям багато свободи там, де це можливо, враховую їх думки і прислухаюся до їхніх бажань, але рішення приймаю я.

Пам’ятайте про це. На вершині вашої власної сімейної піраміди саме ви. Не діти, не ваші батьки, не вчителі і не няні. Командуєте парадом ви і тільки ви. »

You cannot copy content of this page