fbpx

Вона і, справді, була красивіша за мене. Якщо я весь час працювала, вирішувала якісь питання, кудись бігла, лінувалася їздити на манікюр чи зважитися на якісь радикальніші процедури краси, то тут все було на місці

Чоловік сказав, що у нього є інша за вечерею. Просто взяв і сказав: «Не можу більше приховувати, я закохався. Давай розлучимося мирно!». На той момент ми були одружені 4 роки, ні дітей, ні навіть кота. Іпотеку ми взяти теж не встигли, все поневірялися по орендованих квартирах.

Чомусь я запитала: «Вона красива?». Він кивнув. Більше ми про неї не говорили. Вранці, коли я дзвонила мамі, вперше зайшлася сльозами: «Чому він до неї йде? Чим вона краща за мене?». Риторичні запитання, які задає кожна покинута дружина.

Розлучилися ми спокійно, навіть випили пляшку ігристого. Після РАЦСу я поїхала на роботу, а він – до неї, на нову квартиру. Я тоді ще не знала, що вона при надії. Він подзвонив мені через півроку і підвипившим голосом сказав, що став батьком, що так цьому радий, що випив півпляшки з холодильника. Не спав майже дві доби, у дружини були проблеми.

Я його вислухала і запитала: «Навіщо ти мені дзвониш? На годиннику друга година ночі ». «Щоб сказати, що я так чекав цього дня з тобою, але не дочекався. Тобі весь час було ніколи». Більше я не змогла заснути до ранку. Думала про те, як ми жили, куди поспішали, як любили і чому так бездарно розтринькали цю любов.

Я сама набрала його через кілька місяців, запитала, як справи. Почувши лемент у слухавці, сказала, що готова допомагати, якщо треба. Не чужі люди, врешті-решт. Він обіцяв подумати і повісив слухавку.

Передзвонили вони мені тільки через півроку. Весілля у друзів, дитину ні з ким залишити, і якщо я не проти, то вони готові. Я приїхала.

Вона і, справді, була красивіша за мене. Якщо я весь час працювала, вирішувала якісь питання, кудись бігла, лінувалася їздити на манікюр чи зважитися на якісь радикальніші процедури краси, то тут все було на місці. Витончена постава, тонка талія (і це незважаючи на материнство!), Повні щенячого захоплення очі і молодість… Я бачила, що їй не більше 25 років. Як потім виявилося, всього 23. Не дивно, що він закохався

Малечі я привезла мішок з іграшками, скупила на полиці все, що порадив консультант. Просто не розуміла, чим граються діти в цьому віці. Як виявилося, майже нічим. Дитина легко залишилася зі мною, батьків ми відпустили. Я дивилася услід колишньому чоловікові, тримаючи на руках його доньку, і уявляла собі нашу сім’ю. Адже це могли бути ми. Якби я тоді погодилася задуматися про дітей.

Я стала до них приходити все частіше і частіше. Свого роду няня для доньки колишнього чоловіка. Я всім серцем полюбила цю дитину і знову чоловіка. Подивившись на нього з боку зрозуміла, що він чудовий чоловік і батько. Що я багато чого не помічала, поки весь час була на роботі.

Сьогодні вони пішли в кіно, а я залишилася з маленькою. Вона спить, а я пишу ці рядок і розумію, що якщо бути відвертою, то ходжу я сюди небезкорисливо. Я просто вірю, що він відповість мені знову взаємністю, і ми побудуємо нашу сім’ю знову, з нуля.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page