fbpx

Вона колись точно напише книжку «Як виростити дітей і не зійти з розуму». Так і напише. Ось зараз облизує каструлю від шоколадної поливки і глава вже готова «Ази кулінарії. Як з’їсти приготоване і не тріснути»

Спойлер – розстібнути штани. Ото ж в малої завтра День народження, тому було вирішено, що пекти торт – це супер педагогічне рішення. По-перше, спільне заняття з дитиною дає можливість поспілкуватися, по-друге, може, пролупиться талан до кулінарії, по-третє, свекруха не морщитиме носа, що знову куповане на хімії. Можна з впевненістю сказати, що захід з тріском провалився.

Тоня важко вдихає повітря в переповнений живіт. Ще й забризкала поливкою штани, от криворуке. Коржі пригоріли і через це в дитини виникла істерика, бо все пропало. Про те, що можна зішкрябати взагалі не чула. Провалений перший пункт і все – на таланті до пекарства поставлено хрест. Спілкування не вийшло, бо пояснення і роз’яснення впиралися в «краще купити гарний торт», що було трохи правдою. І ось Тоня одна посеред гармидеру на кухні їсть поливку, яка за законами підлості не гусне. Щоб не репетувати, вона вирішує з’їсти всю поливку собі в покарання і «щоб не скисла».

У її книжки буде сто сторінок про «щоб не скисло». Помилка мамочок-дилетантів, що краще наварити багато їжі і зі спокійною совістю впасти в сплячку. Але ви маєте знати своїх прекрасних діток, які чомусь завжди (тут буде пів сторінки окликів) не хочуть їсти те, що зварене, а вимагають того, за чим треба йти в магазин чи на базар. Спочатку ви вважаєте себе розумною дорослою людиною, тому не збираєтеся йти на маніпуляції.

Десь перед вечором, стомлені совістю, бігаєте з магазину в магазин, аби «маленьке, худеньке щось їло, бо лиш вуха стирчать». Далі приходить з роботи чоловік і теж не планує тричі в день їсти суп чи плов чи ще щось. Наголошує, яка в когось там чудова дружина, бо йому всякого виварює і не стомлюється. Про «не стомлюється» теж буде розділ. Щоб заткнути совість, ви закидаєте її тим пловом, аби не скис. І, коли до вас доходить, що треба варити те, що люблять діти, а не те, що любить чоловік, маєте плюс двадцять до ваги.

Оскільки зачепили думки про «не стомлюється», то вже продовжимо. Вона стомлюється. Дуже. Вгадати, що будуть їсти діти, бо вона ж мама, приварити щось чоловікові, бо вона ж жінка. В цьому метанні треба ставити крапку. Коли дуже вольова жінка, а Тоня такою не є, то крапка ставиться на корисному харчуванні і хто не їсть – той голодний. Але Тоня поки цю лінію не може гнути, бо свекруха наголошує, які бліденькі у неї діти, не то, що вона сама.

Про їду полишимо, бо треба перемити весь задіяний в пекарстві посуд. І вона стомлюється і від цього. Хоч деколи, це як релаксація, лиш за умови, що нічого не розбила і не треба віддирати пригоріле.

Про прибирання. Це теж стомлює. Вона не з тих жінок, що релаксують від прибирання. Є такі щасливиці. Але Тоня навчилася «переступати, посувати і не бачити». Це в американських фільмах чоловік прибирає разом з дружиною. В реаліях такого чоловіка треба народити і виростити. Їй свекруха таке щастя не підкинула. «Це твоя робота, я працюю». А я, знаєш, ні. В даному розділі від чоловіка допомога, що він заставляє дітей прибирати іграшки, бо не хоче робити цього сам. А ви ж будете крихіточок жаліти і все самі та самі. Прибирання не частіше разу в тиждень. І не треба охати від обурення, ви протягом тижня тисячу разів підметете, витрете, висушите всі поверхні, куди дістануться ваші малятка.

Ще одна премудрість, яка їй прийшла в голову – це про «інші жінки». Ця фраза використовується виключно для макання вас в теперішні обставини. Тому ви кажете коханому: «Якщо інші жінки таке роблять, то у них є час і енергія. Я з радістю робитиму те саме, якщо ти мені це забезпечиш». Наступні розділи колись. Головне, виспатися.

Автор: Ксеня Ропота.

Фото – ілюстративне(pexels).

You cannot copy content of this page