fbpx

Вона видихнула і перевернула сторінку. На наступній фотографії вона побачила цю жінку з коляскою, потім з дочкою, що підросла, і усміхненим татом. Як вона здивувалася, розглянувши в дитячому фото свої риси

Оля просто не вірила, що це відбувається саме з нею. Мама щось говорила, а вона чула лише глухе ехо. Що не влаштовувало її цього разу? Не там поставила тарілку? Не встигла розвісити одяг? Чи не так усміхнулася?

Їй було лише 13 років. Якщо раніше вона думала, що у її житті все стабільно та банально, то сьогодні вона змінила свою думку.

Дівчинка повернулася зі школи та насолоджувалася тишею, поки батьки були на роботі. Було нудно — друзі всі зайняті, тож Оля взялася за прибирання, вирішила прибрати шафу на антресолі. Купа старого мотлоху її особливо не цікавила, але недарма все було закинуто так високо.

Дівчинка поставила драбинку та відчинила таємні дверцята. Звідти посипалася купа старих речей — справді давно тут ніхто не наводив лад. Шапки, газети, посуд, журнали, фото. Вона переглядала запилений мотлох і намагалася зрозуміти, що потрібно, а що час викинути.

Протерла на шафі пил і взялася за альбом із фотографіями. Раніше він їй на очі не попадався. Побачила свого батька в молоді роки, він був одягнений у смішні кльошні штани та сорочку незрозумілого крою. Там були і його фотографії зі служби, і сімейні, і весільні… І тут дівчинка зауважила, що у білій сукні не мама. Наречена тата – не мама.

Оля дивилася на світловолосу жінку і не могла зрозуміти, хто це. На наступній сторінці було кілька порваних фотографій. Вона зібрала їх і на знімку побачила щасливу подружню пару. Дівчинка, незважаючи на свій юний вік, розуміла, хто зробив це з фото.

Вона видихнула і перевернула сторінку. На наступній фотографії вона побачила цю жінку з коляскою, потім з дочкою, що підросла, і усміхненим татом. Як вона здивувалася, розглянувши в дитячому фото свої риси.

Під кожною фотографією були кумедні описи перших кроків, слів, витівок малюка. Оля задумалась і закрила альбом.

Їй було не по собі, вона не була морально готова до такої новини. Через три години мали повернутися батьки, їй треба було терміново все прибрати.

Оля усвідомила, чому мама так до неї ставилась. Вона розуміла, що не донька цій жінці зовсім. Як вона могла так довго ховати правду?

Світ Олі перекинувся з ніг на голову, а в тій жінці, яку вона весь час називала мамою, нічого не змінилося. Вона навіть не здогадувалась, що сімейна таємниця відкрилася.

Оля не зізналася. Вона вирішила не руйнувати все те, що можна було назвати сім’єю. Єдина причина її мовчання – це батько, вона шкодувала його почуттів.

Мачуха через пару років знайде сили пояснити, що рідна мама Олі пішла від них у небуття коли дівчинці було лише 2 роки. Вона завжди намагалася їй замінити рідну людину, але не вийшло.

І лише через 20 років батько розповість дочці про свою першу кохану дружину, яка досі займає всі його думки. Після його зізнання Оля ще більше зрозуміла ставлення матері.

Діти вміють зберігати таємниці, хто б що не казав.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – intermarium.news.

You cannot copy content of this page