fbpx

– Вийти заміж, то невелика наука, доню! Продумай, що тебе там чекає. Так він забезпечений і перспективний, але яка ти там у нього по рахунку? А тебе не бентежить, що першим його проханням було, аби ти покинула навчання. Як думаєш, нащо це йому?

У мене дочка студентка третього курсу. Дівчинка дуже здібна і розумна. І справа не в тому, що вона моя дочка. Просто в свої двадцять років вона має безліч перемог на міжнародних конкурсах. В університеті вона на дуже хорошому рахунку. Викладачі пророкують їй перспективне майбутнє.

Я ніколи за нею не помічала прагнення або бажання вдало вийти заміж. З її міркувань у мене складалося враження, що вона хоче сама всього в житті домогтися. І я підтримувала її в цьому з самого початку.

Але ось зовсім нещодавно, дочка поставила мене перед фактом, що виходить заміж і покидає навчання. Я спочатку здивувалася, але коли прийшла до тями, почала розпитувати.

Виявляється, два місяці тому, на вечірці на честь її перемоги на черговому конкурсі, вона познайомилася з членом журі. Це була дуже відома людина в місті. Причому популярність він придбав як позитивну, так і негативну.

Він один з найбільших бізнесменів області. Його доходи обчислюються сумами, яких я ніколи не бачила навіть, не те щоб тримати в руках. Але це не найгірше. Він був уже тричі одружений. Його перша дружина була його однокласниця, яка пройшла з ним весь його шлях становлення. Вона мати його трьох дітей. Але це не завадило йому піти з сім’ї і одружитися вдруге на жінці, молодшій за нього на десять років.

У другому шлюбі у нього двоє дітей. Коли дружина виношувала третє дитя, він залишив її заради дівчини, молодшої за нього вже на двадцять років, приблизно.

У третьому шлюбі дітей немає. Дружина не захотіла відразу нащадків, оскільки була ще дуже молода і не поспішала ставати мамою. Хотіла вдосталь пожити для себе. Напевно, вона й гадки не мала, що відведено їй зовсім небагато часу на це заміжжя.

І ось тепер, моя дочка вирішила стати його четвертою дружиною. У них різниця майже тридцять років. Він уже розірвав усі відносини з дружиною і зробив пропозицію дочці. Але поставив одну умову, що вона повинна покинути навчання, адже він повністю буде її утримувати. А його дружина ніколи не буде працювати.

І вона, втративши голову і здоровий глузд, зважилася на цю авантюру! Назвати все це якось інакше, у мене не вистачає словникового запасу. Зіпсувати своє майбутнє, стати дружиною такої непостійної людини. Це просто не вкладається в рамки моєї свідомості. Гаразд, якби це був його другий шлюб, а то четвертий !!! Ну, які ще докази її майбутньої приреченості їй потрібні ?! Адже виявиться за бортом, максимум через десять років, і що тоді робити ?!

Я ще б змирилася, якби вона не кидала навчання. Але кому вона потім буде потрібна без освіти ?! Нормальної роботи ж не знайде! Як мені це донести дочці, якщо головою зараз вона зовсім не думає ?! Як уберегти від сумної долі?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page