fbpx

Я була не права, що чоловікові не говорила про те, що заробляю більше. Щомісяця свій плюс я міняла на долари. У банк не хотіла класти гроші. Тому просто збирала в валюті. Хоча й розумію, що це не найкраща ідея

Я заміжня вже 5 років. Дітей у нас поки немає. Обоє займаємося своєю кар’єрою, тому вирішили поки почекати з продовженням роду.

Чоловік працює в будівельній організації, але не руками, а головою, сидить в офісі. Він там вже 4 роки. Але кар’єрного росту майже не спостерігається. Хоча зарплата у нього хороша.

Коли ми познайомилися, я працювала адміністратором в косметологічної клініці. Мене туди подруга влаштувала. Я там пропрацювала 2 роки. Отримувала 15 тисяч на місяць. Робота не пильна. Все чисто і акуратно. Довгий час мене все влаштовувало. Але потім я вирішила, що пора щось змінювати.

У мене торгівельна освіта. Я довго думала, куди я ще можу влаштуватися на роботу. Якось знайшла вакансію товарознавця у великій мережі супермаркетів. Мене взяли, хоч і без досвіду. Спочатку я отримувала 20 тисяч. Але роботи стало в рази більше, ніж в клініці. Часто пізно поверталася додому. Набагато пізніше від чоловіка. Йому це дуже не подобалося. Але він терпів.

Згодом я набралася досвіду. Зрозуміла, що і як. Доросла до заступника керуючого. А потім і до керуючого. Уже заступником я заробляла більше за чоловіка. Але йому не говорила. Коли стала керуючою, вдома взагалі майже перестала бувати. Прийшла, поспала, прокинулася і знову на роботу. Але робота мені дуже подобалася. Я хотіла набратися досвіду, щоб в майбутньому замутити якийсь свій бізнес.

Так, я була не права, що чоловікові не говорила про те, що заробляю більше. Щомісяця свій плюс я міняла на долари. У банк не хотіла класти гроші. Тому просто збирала в валюті. Хоча й розумію, що це не найкраща ідея.

Ваня дізнався про різницю в доходах, коли випадково знайшов мою заначку. В доларах. Запитав, звідки гроші. А сума там вже лежала не маленька.

Я йому спокійно пояснила, що у мене тепер більше зарплата, ніж він думав. Тому я відкладаю гроші. Планую ще років 3-4 попрацювати в цьому бізнесі, а потім відкрити щось своє. Йому це дуже сильно не сподобалося.

Я не знаю, що там у нього в голові перевернулося. Але він почав мене звинувачувати, що я йому так довго не говорили. Тут він має рацію, звичайно ж. Але я знала, що він не потерпить, щоб я заробляла більше за нього. Він сам мені це говорив. Ще до весілля. Що годувальником повинен бути він. Його так виховали.

Крім того, він дуже сильно проти власного бізнесу. Його батько свого часу був підприємцем. Втратив і бізнес, і будинок, і сім’ю в результаті. У нього неправильне сприйняття цієї сфери життя. Але у його батька не було ні освіти, ні досвіду, ні хороших ідей. А в мене є. До того ж я не планую закладати нашу квартиру чи брати величезний кредит в банку. Для цього і відкладаю гроші.

Ми майже тиждень не розмовляли. Потім він трохи пом’якшав. Минуло ще приблизно два місяці. Почалися розмови про те, що пора б нам подумати про дітей.

Яких дітей? Зараз? У мене на себе часу не вистачає. Хто буде про дітей дбати? У мене стільки планів на життя. Я повинна про все забути, щоб стати матусею? Я поки не готова. У мене голова забита цифрами, замовленнями та іншими дрібницями. Як мені ще туди помістити соплі і підгузники.

Я не проти дітей. Але поспішати нам нікуди. Ми ж і раніше не планували народжувати до 35. І зараз нічого не змінилося.

Я прекрасно розумію, що чоловік вирішив, що терміново хоче дитину, щоб мене трохи приструнити. Але також я розумію, що це неправильне рішення.

Лаємося через це вже кілька тижнів. Нещодавно в гості приїжджала його сестра. Ми з нею непогано спілкуємося. Так ось вона мені «по секрету» сказала, що Ваня принципово хоче, щоб я змінила роботу або пішла у відпустку по догляду за немовлям. Що йому не комфортно від однієї думки, що я заробляю більше за нього.

Мене це дивує. Я ж йому ні разу не дорікала в тому, що він заробляє менше. Хоча в голові я розумію, що якщо було б бажання, то він би вже давно займав зовсім іншу посаду. І зарплата була б в 2 рази вища. Але його все влаштовує. Тому я не втручаюся.

Що робити в таких ситуаціях? Чому чоловік не може зрозуміти, що і для жінки кар’єра може бути важлива?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page