fbpx

Я й не знала цієї інформації, коли хрестила сина. Про бабусині забобони мені розповіли, а важливого моменту ми з чоловіком не врахували

Я й не знала цієї інформації, коли хрестила сина. Про бабусині забобони мені розповіли, а важливого моменту ми з чоловіком не врахували. Шкода, що я не мала раніше цієї інформації.

Наші куми повинні були одружитись і були парою. Ми навпаки думали, що це добре, адже знаємо їх ще зі школи.

Ми знаємо про хрещення дуже мало, адже це перший крок людини на шляху до Бога. Обряд хрещення дитини – світле свято для всієї родини! Щоб таїнство відбулося за всіма канонами, потрібно приділити особливу увагу вибору хрещених батьків для малюка.

Хрещені батьки — ангели у світі, які покликані допомогти маленькій людині розпочати духовне життя, які захищатимуть її від спокус все життя. Вибір хрещених впливає на майбутнє дитини, про це потрібно пам’ятати завжди.

Звернувшись до служителя в церкві, завжди можна отримати точну відповідь на це запитання. Брати в хрещені батьки та матері перерахованих нижче людей не дозволено церквою!

КОГО НЕ МОЖНА БРАТИ В ХРЕСНІ

  • Не можна брати в хрещені матері дівчину молодше 14 років, у хрещені батьки – юнака молодше 15 років. Тільки після досягнення цього віку можна займатися духовним вихованням, вважає церква.
  • Монаха і черницю в жодному разі не можна брати у хрещені.
  • Не можна брати у хрещені людей із душевними розладами.
  • Забороняється кликати у хрещені чоловіка та жінку, які перебувають у шлюбі. Кумам церква забороняє одружуватися.
  • Хрещеними не можуть бути батьки дитини.

КОГО МОЖНА БРАТИ У ХРЕСНІ Всупереч ЗАБОБОНАМ

У народі вважається, що не можна брати в хрещені матері для дівчинки незаміжню жінку, а в хресні для хлопчика — неодруженого чоловіка. Забере собі щастя, все забере собі!

Звичайно, це безглузді забобони. Церква не ставиться до нього серйозно, адже жодного християнського коріння воно не має, і схвалює такий вибір хрещених батьків. Головне, щоб люди були добрі!

Ще одна із забобонів — про жінок при надії, яких не можна брати у хрещені матері.

Церква цього не забороняє! Єдиний момент, який може викликати хвилювання: чи зручно буде хрещеній матері вистояти все хрещення, чи вистачить у неї сил. Багато в чому це залежить від стану здоров’я та терміну у жінки.

Що таке самовіддане кохання, як усвідомити межі між добром і злом, що таке віра, совість, терпіння та милосердя: про все це мають розповідати хрещеникові духовні батьки під час кожної зустрічі. Це головний їхній подарунок!

Складно зрозуміти та прийняти таке твердження. У нас прийнято нести до хати хрещеника гроші, іграшки, прийнято проводити з дитиною час бездіяльно. Це чудово, звичайно! Але багато хто забуває, що хрещені батьки — насамперед духовні наставники.

Молодій, незрілій душі так складно у світі! Щоб не робити помилок у юності, щоб стати успішною дорослою людиною і не шкодувати потім ні про що, потрібно в дитинстві отримати гідне духовно-моральне виховання.

Таїнство хрещення дитини проводиться один раз. У жодному разі дитину перехрещувати не можна, що б не сталося! Церква забороняє проводити цей святий обряд вдруге. Яких хрещених оберуть батьки дитині, такі залишаться на все життя.

Христос приходить до нас у образі людини, що ти зробиш для людини – зробиш для Христа.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page