fbpx

«Я обов’язково розлучуся, наш шлюб – формальність, ми десять років спимо в різних кімнатах!» – запевняв мою наївну подругу-студентку зразковий сім’янин, який став три місяці тому батьком немовляти. – Це все заради дітей! Тільки для них! Вона тримає мене, розумієш?»

Ми з чоловіком відзначали річницю весілля в ресторані, коли ця пара сіла за сусідній столик. На вигляд – сімейна пара, вони замовили по келиху червоного і скромну вечерю. Але через півгодини вечір перестав бути нудним – жінка голосно лила сльози.

– Коли ця каракатиця тебе відпустить? Коли ж вона зрозуміє, що ти більше її не любиш?

– Вона тримає мене, тримає! – підтакував чоловік, дивлячись на годинник.

Через кілька хвилин зателефонувала «каракатиця», напевно, втомилася чекати чоловіка вдома. Він навіть не спромігся встати з-за столу.

– Уже йду, кохана, затрималися на роботі. Ні, не з нею! Що ти вигадуєш! Не треба слати на неї ніякого псування…

Вони явно змагалися за принца як тигриці, ці жінки, вели війну між собою, не помічаючи справжнього «ворога».

«Ворог» не плакав, хоча явно відчував дискомфорт. Він совався на стільці, кілька разів нервово виходив подиміти, але в підсумку ситно повечеряв і почав збиратися додому. Там напевно чекала ще смажена картопелька від дружини, «каракатиці», яка не відпускала бідолаху, хоча він начебто не був прикутий ланцюгами, коли прийшов в ресторан.

Наберіть в будь-якому пошуковику «відплата любасці чоловіка» і ви побачите найекзотичніші поради, більшість з яких виходить за рамки не тільки банальної етики, але і кримінального кодексу. Порча, пристріт, злі наклепи… Найбезневинніше, що вас чекає – купити нову натільну мереживну одежину, кращу, ніж у любаски, щоб чоловік, нарешті, зрозумів, кого втрачає.

Хто вони, ці жінки, що «руйнують вашу сім’ю»? Моя подруга п’ять років перебувала в стосунках з чоловіком, у якого був цілком благополучний на вигляд шлюб і троє дітей. Дружина не те що не тримала його, але навіть і не здогадувалася про те, що в цьому є якась необхідність! Він проводив вдома всі свята і вихідні, а їх сімейну ідилію ускладнювали лише «часті відрядження на новій роботі».

«Я обов’язково розлучуся, наш шлюб – формальність, ми десять років спимо в різних кімнатах!» – запевняв мою наївну подругу-студентку зразковий сім’янин, який став три місяці тому батьком немовляти. – Це все заради дітей! Тільки для них! Вона тримає мене, розумієш?».

Подруга наповнювалася благородної люттю на адресу тієї, хто захопив у полон її коханого. Якщо ти спиш з чоловіком в різних кімнатах, а діти з’являються в родині брунькуванням, чому б не допустити таку просту формальність, як штамп про розлучення?

Коли правда розкрилася, ошукані жінки зустрілися в кафе. Дружина плакала: «Ти зруйнувала нашу сім’ю, забрала мого чоловіка». Подруга теж плакала і заперечувала: «А навіщо було його тримати, раз він хотів піти?» «Предмет» спору швидко умив руки: «Робіть зі мною, що хочете!» – приречено вигукнув він і поїхав в офіс на «термінову нараду».

У жіночого протистояння те ж сумне коріння, що і у поганого явища – грубощів у сім’ї. Неможливо повірити в те, що той, хто клявся бути «і в горі, і в радості» біля вівтаря, відмовився від усього, що вас пов’язувало з власної волі. Ви вперше разом злітали в Будапешт і пили з вишуканих келихів біля будівлі Парламенту, коли його осяяло світло. Він пошкодив руку, коли поліз через паркан передавати вам квіти, а потім до п’ятої ранку заколисував доньку, поки у неї різалися зуби. Пам’ятаєте, як він нездужав на вашу річницю, і ви думали, що подарунка не буде, а потім кур’єр приніс квіти? Пам’ятаєте, як було смішно, зворушливо, сумно, прекрасно…

І в цей час він шепотів іншій жінці слова кохання? Цілком очевидно, що відьма – вона! Не той, хто перетворив ваше життя в безглуздий обман, не той, хто в один день вкрав десять років щастя. Зла розлучниця забрала чоловіка так, як забирають річ, як у вашого сина «забрали» інші діти лопатку в дитячій пісочниці. Рідна людина не може виявитися поганою, а ось незнайома «тітка» – запросто! Тому, якщо чоловік невірний, можна назвати це як завгодно – його зомбували інопланетяни, причарували чи загіпнотизували фокусники, тільки б коханий не виявився зрадником, адже так не буває?

Але не поспішайте нести гроші, які знадобляться вам, на бабуню, що обіцяє навести порчу на злу розлучницю. Можливо, і сама розлучниця, яка мріє про сім’ю та дітей, тільки вчора дізналася, що симпатичний вільний хлопець мав на увазі дружину, коли говорив, що не буде через необхідність опікувати самотню хвору бабусю? Можливо, вона, як і ви, не знала: ваш шлюб – не просте формальність? Можливо, як в голлівудському фільмі «Інша жінка» вам обом варто звернути свій гнів на справжнього винуватця ваших переживань – того, хто роздавав двом (або трьом) обіцянки, що належались тільки одній?

Непросто знайти в собі сили визнати: шлюб може зруйнувати тільки той, хто його створював. Підступна «коханка» не стояла третьою в загсі, щоб сказати «а я, в свою чергу, клянусь ніколи не закохуватися в вашого чоловіка».

«Як їй спиться, любасці мого чоловіка, руйнівниці сім’ї?» – я читаю цей голос відчаю на жіночому форумі і не можу написати чесну відповідь, тому що розумію біль тієї, хто задає питання. Але мені так хочеться сказати: «Можливо, погано. Швидше за все, вона теж плаче в подушку. Але подивіться на іншу половину ліжка. Як спить ваш чоловік? Затишно накритий ковдрою?».

Напевно, і поснідає двічі. Спочатку у «каракатиці», яка ніяк його не відпустить, потім у злісної «розлучниці», що зачарувала його своїми чарами. Бідолаха!

Автор: Анна Уткiна.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page