fbpx

Я свекруха і дуже хочу переїхати у квартиру до невістки, а вона категорично проти

Даші трохи за тридцять. Перший шлюб був студентським і швидко розпався, банально розбившись об побут.

До другого шлюбу вона підійшла з успішною кар’єрою і двома квартирами. Одну вона сама заробила, зробила там хороший ремонт, другу – невелику однокімнатну бабуся залишила у спадок. Даша планувала її здавати в оренду.

Максим жив з мамою в невеликому приватному будинку. Раніше він з мамою і братом жив у квартирі, але потім брат одружився і на сімейній раді вони прийняли рішення переїхати в приватний будинок. Будинок вимагав ремонту та постійних вкладень. Так і повелося: що зароблять, вкладають в цей будинок, то дах потік, то стіна промерзає…

І тут Максима наздогнала стріла Амура в особі Даші. Стосунки розвивалися стрімко і ось уже Максим з речами перебрався у квартиру майбутньої дружини. Весілля не робили, просто розписалися. Дарина була при надії.

Кар’єра поступово відходила на другий план, а Даша звикла бути самостійною і виставила другу свою квартиру для здачі в оренду.

І тут в гості зачастила свекруха. І в розмовах ніби непомітно, але постійно, проскакувала думка, що їй в будинку жити важко одній. Бо ж вона жила з сином, він і за ділянкою стежив і будинок ремонтував, а зараз вона не справляється.

Спочатку свекруха пропонувала переїхати Даші і Максиму до неї, вона і з малюком допоможе, та й спільними зусиллями будинок відремонтуємо. Вона з захватом описувала райське життя в своєму будинку, вийдеш з дому – все цвіте. Це не те, що панельна коробка з вікном. А дитині ж як добре буде.

Зрозумівши, що Дашу ця пропозиція не вразила, була обрана інша тактика: “Допоможіть мені бідній, нещасній, я нездужаю, ось так і не стане мене в цьому будинку, нікому не потрібної”.

Виглядала вона досить здоровою, а Даша і раніше не вважала за потрібне втручатися в стосунки мами і сина, а також в їх майно. Вона якось лише запропонувала свекрусі, продати будинок і купити квартирку, турбот буде менше.

Але свекруха ображено сказала: “Не у всіх є можливість купити квартиру, за будинок дадуть мало, на квартиру не вистачить. Не в комуналку ж мені йти”.

І тут якось дзвінок у двері: чоловік зі свекрухою. Свекруха задоволена зі своїм коронним пирогом.

Сіли пити чай і свекруха видає:

– “Ми тут подумали з Максимом, а може мені переїхати в твою однокімнатну квартиру. Вона і до вас ближче, буду приїжджати з онуком бавитися, та й важко мені в домі одній. А мій будинок буде у нас як дача.”

Вона уважно дивилася на Дашу, мабуть намагаючись розгледіти сльози радості від майбутніх переїздів. У Даші ж від несподіваної пропозиції пиріг застряг десь в горлі і ні туди і ні сюди.

Прийшовши до тями, вона лише чемно сказала:

– “Ми подумаємо”.

Але, як тільки за свекрухою зачинилися двері, Максим мав серйозну розмову з дружиною:

– “Я все розумію, людина літня, але у неї є двоє дорослих синів, один з яких, живе в її квартирі, так чому я повинна вирішувати житлові проблеми твоєї мами?”

Слово за слово, Максим образився:

– “Тоді яка ми сім’я, якщо у кожного свої проблеми?”

Квартиру Даша здала, гроші їй не зайві, Максим продовжує допомагати мамі по мірі своїх можливостей.

Ось написала все, як виглядало збоку. На невістку я дуже образилася. Так би все вдало склалося: я в однокімнатну, а будинок як дача, де можна збиратися всією сім’єю влітку. Але невістка дуже категорична попалася, не цінить чоловікових родичів, не думає про дитину. Що мені робити? Які ще аргументи використати?

Фото ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page