fbpx

Я сина застерігала, щоб він з Ритою не женився, але ж де його було переконати. А я вже бачила, що вона надто в собі певна, тим більше, що стала між двома друзями, які її любили і знала про це добре

Як не одному голову крутила, то іншому. Мій Сергій виявився більш витривалим. Бо Олег не витримав і поїхав за кордон на заробітки, а Рита вже до мого сина приклеїлася. Ще й корчила з себе принцесу на горошині, мовляв, не достойний ти мене, але вже так і буде, поживу з тобою трохи.

Сергій у мене дуже спокійний хлопець, працьовитий і наполегливий. Він зумів і Риту забезпечити і на оренду житла заробити, я ж вирішила, що буду збирати гроші, щоб, коли син наскладає на квартиру теж допомогти йому. Я не любила невістку, але вирішила, що раз будуть онуки, то мені треба мати з нею рівні стосунки.

Минуло три роки, але на дітей не було й натяку. Рита й далі дерла носа, а мій син дер жили аби заробити на все, бо ж дружина хотіла і модно виглядати і гарно відпочивати.

Через якийсь час повернувся з заробіток Олег і привіз кругленьку суму і чомусь вирішив, що має всі ці гроші витратити на дружину друга. А Риті того й тільки треба, те й знала, що докоряти моєму синові, що він не може забезпечити дружину, то хай його найкращий друг підсобить, що тут такого.

А потім вона з Олегом поїхала за кордон і на тому сімейне життя у сина скінчилося.

Скільки я витратила сил аби вернути сина до нормального стану! Я його буквально виходжувала: годувала, говорила, просила заради мене жити.

– Дитино, я тебе ростила не для того аби ти зараз, як тінь ходив! Я ж тобі казала, щоб ти її заміж не брав, бо з того не буде толку, бо вона не до життя, а лише для власної пихи!

– Мамо, хоч ви не ятріть душу!

Але час йшов і мій син почав одужувати, я не наполягала на тому аби він вже заводив якісь стосунки, бо розуміла, що довіритися іній людині йому буде дуже важко.

Але Бог добрий і через п’ять років він привів до мене Настю, яка дивилася на нього таким поглядом, що я розуміла – ця любить всім серцем. Через рік у мене вже був онучок і я була неймовірно щасливою!

Я тільки молилася, щоб все було як є, щоб мої любі були здорові.

Але ось з’явилася в місті Рита, я її випадково зустріла, спочатку не впізнала, бо вона завжди була яскрава, але тут була якась не така. Я зателефонувала до Сергія і попередила, щоб він тримав себе в руках, бо як він підведе Настю, то я не знаю, що з ним зроблю!

– Ти не подумай все покинути і побігти за нею, бо я тобі вже не пробачу і не пальцем не кивну, коли вона тебе покине!

Що я ті дні пережила, не можу вам розказати. Старалася лише перед Настею не подати виду, що щось відбувається. Нарешті син прийшов до мене, весь сірий.

– Що?, – вхопилася я за серце.

– Мамо, я з нею зустрічався і все так, як ти й казала. вона хотіла вернутися. Олег її покинув, завів на стороні роман і тепер у нього маленька дитина і інша дружина. Рита приїхала аби вернутися до мене, казала, що все зрозуміла, усвідомила і кається.

– Сину, що ти?, – не витримала я.

– Мамо, а я вперше зрозумів, який я був немудрий! Стільки часу витратив на жінку, яка мене ніколи не любила! І я ніколи б міг не зустріти Настю!

Я подякувала вкотре Богу, що зберіг мою дитину і звільнив від такої жінки, що дав йому розуму і прозріння.

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page