fbpx

Я їм борщу каструлю наварю, картоплі зроблю, котлет накручу, але вони ж якщо і знайдуть це в холодильнику, то самі не підігріють. – на повному серйозі говорить свекруха невістці про свого батька і тридцятирічного сина, – Поживи трохи у мене, доки я відсутня буду. Бо ж вони самі і не зможуть бути

У Ніни Павлівни п’ять чоловіків у родині. Троє синів, батько та чоловік. Двоє старших синів уже одружилися та живуть окремо, своїх дітей виховують.

А молодший поки що проживає під одним дахом з батьками. Дивно те, що так розбалувала чоловіків Ніна Павлівна, що вони ніколи у своєму житті та тарілки не вимили. Свекруха вважає, що не чоловіча це справа і що так вона висловлює свою любов і турботу про них.

Одним словом, розбалувала свекруха своїх чоловіків, вони навіть уявити собі не можуть, що може бути якось інакше. А якщо раптом з єдиною жінкою в сім’ї щось трапиться? Якщо вона до стаціонару потрапить?

Про це ніхто ніколи не думав. А ось тепер довелося.

І ось тепер звернулася вона за допомогою до старшої невістки. Слава Богу, не через стаціонар. Причина інша, але факт у тому, що потрібно свекрусі на якийсь час відлучитися. Вона також жива людина і має право на відпочинок.

Попросила Ірину, щоб та на два тижні переїхала пожити до них додому.

— Мені лячно чоловіків моїх залишати без нагляду. Вони без мене ні борщ не розігріють ні котлети не знайдуть.

У Ніни Павлівни рідна племінниця виходить заміж, сестра запросила на весілля. Їхати далеко. От і хвилюється свекруха, що молодший син та батько залишаться без її турботи.

— Я їм борщу каструлю наварю, картоплі зроблю, котлет накручу, але вони ж якщо і знайдуть це в холодильнику, то самі не підігріють.

Такі аргументи здаються Ірині абсолютно безглуздими і навіть кумедними. Справа в тому, що чоловік свекрухи теж їде разом із нею. Молодшому синові вже 24 роки. Він самостійний хлопець. Вже сам заробляє собі життя. Дідусь у свої вісімдесят років теж почувається досить добре. Навіть інтернет освоїв.

Щиро кажучи, навіть на два тижні переїжджати їй у квартиру свекрухи категорично не хочеться. Просто у них із Андрієм дитина. А це означає, що потрібно з собою брати багато сумок із одягом, іграшками та навіть горщик. Якби самі були, то інша річ. А з дитиною жити на чужій території це вже не те.

Та й заради чого йти на такі незручності? Удома у свекрухи не однорічні діти залишилися, а двоє чоловіків, які можуть справитися з тим, щоб погодувати себе.

Але з іншого боку сама свекруха ніколи Ірині в допомозі з дитиною не відмовляла, та й загалом вона хороша людина. І стосунки у неї з Іриною добрі. Псувати їх не хочеться, тим більше через таку дрібницю.

Ось тільки вибралася за стільки часу, щоб відпочити і якщо у неї голова буде зайнята тим, що її чоловіки голодні вдома, то який у неї відпочинок тоді вийде. І взагалі, якщо Ірина раптом відповість відмовою, то Ніна Павлівна може взагалі поїздку скасувати. Їй комфорт її чоловіків дорожчий за власні інтереси.

Ось і збирає невістка торби, хоч сама не розуміє навіщо вона там буде і як так жити узагалі можна.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page