fbpx

Як квартиру успадкувала? – у Таїси після почутого, аж колір обличчя змінився, – Тобто продала? Так вона ж у нас чи не щотижня на життя гроші бере? Як же ж це? – розгублено озирнулась жінка

– Скільки можна позичати? Нехай по кілька сотень, але ніколи не віддає! – обурювалася Тая. – За кілька років лише двічі віддала борг, та й то частково. Все обіцяє, Вові постійно дзвонить. Адже ми також їх заробляємо, з неба не падають. Скільки ж можна? Зрозуміло, що треба допомагати, але не завжди ж. А синові не зручно дзвонити мамі та просити її повернути борг.

– Та ну, забудь. Сама кажеш, що не на вистави бере, а на те, що приписує сімейний. Може нехай має. Все ж ви родина?.

– Розумієш, адже моя свекруха ще не бабуся. Їй лише 5о років! Вона ще навіть не на пенсії. Що за вигадки? Не вірю, що у такому віці можна мати аж стільки недуг. Он моя мама бігає і життю радіє, ще й нам допомагає. А тут прямо щодня щось інше і все “треба”, “Ой позичте”.

– А де вона працює?

– Яке працює? Тому й гроші у нас постійно просить. Вона вже другий рік «відновлюється». І скаржиться на все і всіх. То ноги в неї, то голова, то спина. Говорить, що не може щодня ходити на роботу. Їй стає не добре. Вона дуже втомлюється. А ми, звісно, ​​не втомлюємося!

Тая живе із чоловіком уже три роки. Спершу вони жили у мами чоловіка. Платили всі послуги, а потім змогли взяти маленьку студію в області. Але вони думають, що так краще, бо це власна квартира. Тая веде суворий облік усім витрат, щоб можна було швидко розрахуватися з боргом. І вони мріють потім про дитину. А тут мама чоловіка почала все частіше брати гроші «в борг», який зовсім не збирається віддавати. От Тая й не може заспокоїтись ніяк.

Але навіть не того у Таї зараз сльози на очах. Через родичів вони випадково дізнались, що мама чоловіка, виявляється, успадкувала трикімнатну братову квартиру у столиці. Говорять, що одразу її і продала. От тепер у Таїси питання: а де власне гроші і чому все було зроблено таємно.

Чоловік Таї каже, що мамі допомагав і допомагати буде. Мамині статки і квартири його не цікавлятьь, хай хоч за вітром пустила, головне що жива і здорова, а він собі сам заробить.

А от Тая спокою не має. Для неї п’ятсот позичених свекрусі навічно гривень, це можливість годувати сім’ю цілий тиждень. Позицію чоловіка вона не розуміє зовсім і намагається його вмовити поговорити з мамою, але він стоїть на своєму. Сам не розмовляє і їй не дозволяє.

— От як це все зрозуміти? Може він щось там знає і мені говорити не хоче? А може вони вдвох тими грішми і квартирою розпорядились, а мене до відома ставити не хочуть?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page