fbpx

Як не були на прогулянці, – поглянула здивовано невістка на свекруху, – Ви могли потім вимити що ви там собі напланували, а з дитиною гуляти потрібно вчасно

— Я не знаю, навіщо Галі була дитина, якщо вона думала тільки про кар’єру та свою зовнішність, — бідкається Римма Іванівна.

Синові жінки 35 років. Він успішний кар’єрист, великий начальник у престижній компанії, але його дружина Галя досягла значно більших висот. Вона хоч і старша за чоловіка на 10 років, але привести дитину у світ їй було ніколи. Материнство не входило до її планів.

Невістка Римми Іванівни всім намагалася довести, що вона найкраща, тому й не хотіла прогавити час. Подружжя одне одному, звичайно, допомагало, але бачилися вдома вони рідко. Кожен був зайнятий роботою. Купували квартири, машини, дачі, але щастя у їхньому будинку не було.

Римма Іванівна вже думала, що не буде онуків у неї. Вона звикла до домробітниць у квартирі сина, до свят у ресторані та дорогих подарунків, тільки ось жаліла вона Ігоря постійно.

І раптом пролунала новина, що Галина при надії. 40 років, а вона мамою стати вирішила на старість років. Тільки всіх домашніх панночка одразу попередила, що домашньої квочкою вона не буде — треба шукати няню.

— Невістка до появи малюка з офісу не виходила. Прямо з наради її забрали. Та й у палаті телефон постійно пищав. Я думала, вона відразу після виписки до офісу поїде, — розповідає новоспечена бабуся.

Накрило Галину після появи дитини. Над сином вона буквально тремтіла – навіть спати перші ночі не лягала, щоб не пропустити той момент, коли малюк прокинеться. Потім увійшла до ритму і заспокоїлася. Сама гуляла, сама годувала, бабусю навіть не підпускала до онука.

Коли Галя перестала годувати сина, одразу порушила питання свого повернення на роботу. Подавала вона цю інформацію з приводу того, що її заступник не справляється з професійними обов’язками, і бізнес валиться на очах. Няню вона довго шукала для сина, адже не могла повністю довіритись чужій людині. І тут вона запропонувала свекрусі няньчити малюка за гроші — та й погодилася.

Так Римма Іванівна стала нянею свого рідного 9-місячного онука. Перший місяць все було гладко. Галю все влаштовувало, та й бабуся не скаржилася.

— На вихідні я відпочивала, а діти займалися онуком. Лише іноді невістка дзвонила і просила їх врятувати, якщо траплялося щось. А потім вона хатню робітницю звільнила і почала мене просити прибирати, готувати. За плату, звісно. Але з малою дитиною з усім справлятися було не просто, — розповідає Римма Іванівна.

Якось Галя повернулася в обід і побачила, що син спить не в ліжечку, а в манежі на кухні. Свекруха тим часом мила холодильник. Вона спеціально залишила хлопця тут, щоб не бігати постійно до спальні на другий поверх.

— А ви не ходили на прогулянку? Чому він у манежі, а не в ліжечку? – обурилася невістка.

— З холодильником закінчу і вийдемо. Малюк виспиться, тоді й підемо надвір.

— Я не розумію, за що вам плачу такі величезні гроші. Мені потрібно, щоб дитина була сита, здорова і доглянута. А помити холодильник можна й іншим разом.

Наступного дня у квартирі сина знову з’явилася хатня робітниця. Але невістка почала ретельно контролювати, чи дотримується свекруха режиму дня, чи достатньо стежить за дитиною. Винна стала бабуся буквально в усьому.

— Вона, мабуть, хатню робітницю найняла, щоб за мною та наглядала. Ще й камери розставили по всій квартирі. Я вже навіть присісти не можу, бо вони мені платять! — ледь не плаче пенсіонерка.

Після чергового розбору польотів бабуся заявила, що вона звільняється. Набридло їй таке ставлення. Нехай наймають няньку. Галина стримувати себе не стала і свекруха почула про себе багато цікавого.

Римма Іванівна таки звільнилася, але з того часу її не пускають до онука. Та ще й син на боці дружини — у всьому її слухає.

– Я ж не робот! Мені шкода і сина, і онука, але допускати такого ставлення невістки я не збираюся, — коментує жінка.

Няні у них змінюються як рукавички – ніхто не витримує такої матусі. Якби невістка відразу вибачилася перед свекрухою, може, та змінила б своє рішення. Але тепер уже дороги назад немає.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – intermarium.news.

 

You cannot copy content of this page