fbpx

Як тільки діти від першого шлюбу втратити матір, у чоловіка прокинулися до них батьківські почуття. А наших дітей начебто не існує?

Якщо згадати всі свої стосунки, то я ніколи не була особливо прискіпливою. Швидше навіть навпаки, мені трохи подобалося, коли мій чоловік затребуваний серед інших жінок, і я є переможницею. Однак я ніколи не могла навіть припустити, що буду ревнувати його до дітей від його першого шлюбу.

І справа тут не в тому, що він приділяє більше уваги їм, а в тому, що він фактично живе і любить їх, а не нас. Звичайно, подібне було не завжди і раніше він думав про нас. Сидів з нашими дітьми і весь свій вільний час приділяв нам. Однак варто було його дітям від першого шлюбу втратити матір і в ньому раптом прокинулися до них батьківські почуття. Його ніби переклинило. У перший же тиждень він переїхав до них і пробув там близько місяця. Чи варто говорити, що мені було дуже важко пояснити дітям чому відбувається подібне.

Після він вирішив привести їх до нас додому і познайомити з нашими хлопцями. У той момент мені чомусь стало вкрай ніяково і соромно. Він говорив, що це їх брати і сестри, хоча кожен з нас бачив їх вперше в житті. Діти хоч і поставилися до цього зі спокоєм, але потім поділилися зі мною своїм хвилюванням. Їм щиро не було зрозуміло хто це і чому їх батько проводить більше часу з ними, а не з нами.

Природно, що дітям змалювати всю ситуацію я не змогла. Мені все-таки здається, що їм думати про подібне ще дуже рано. Та й навряд чи вони б змогли зрозуміти те, як і чому все це зараз відбувається з ними. Проте заспокоїти їх і переконати в тому, що все добре, мені вдалося.

Спроби ж поговорити з чоловіком – провалилися. Якими тільки способами я не намагалася сказати йому, що все, що відбувається, між нами, зараз не нормально. Однак він і слухати мене не хоче. У ньому проявляються якісь дивні батьківські почуття, місця для яких раніше навіть натяку не було. І я не стільки проти цих дітей – це він почути від мене відмовляється. Я просто хочу йому донести, що він сильно змінився. І той факт, що все це не може тривати вічно, по-моєму, очевидно для обох.

Можливо, варто поговорити з його матір’ю. Вона все-таки знала його минулу дружину і зможе мені розповісти про стосунки між ними набагато докладніше, ніж він. Однак чи варто мені лізти в це? Все-таки тоді він був інший, як і їхні стосунки. Можливо я просто хочу впевнитися в його вірності до мене. І зробити це мені хочеться за допомогою з’ясування тих проблем, що були у нього в шлюбі. Так чи інакше, але коли-небудь нам доведеться однозначно вирішити, що робити з його дітьми і як нам жити далі.

Фото – ілюстративне.

You cannot copy content of this page