fbpx

Якось у двері подзвонили. На порозі стояв хлопець років шістнадцяти. Він назвався сином Олексія. Йому підказав адресу дядько Єгор, який приїжджав на весілля до його тата. Валерія стояла здивована. Вона ніяк втямити не могла, яке відношення має цей юнак до її чоловіка

Познайомилася дівчина з Олексієм випадково, в метро. Чоловікові сподобалася усміхнена і симпатична Лера. Він запросив її до кафе. Далі почали зустрічатися, ходили у кіно, у гості до друзів. Лера познайомила його зі своїми батьками. Все йшло чудово. Відносини тривали майже два роки. Згодом Олексій зробив дівчині пропозицію, і вона відповіла згодою. Молоді люди були щасливі.

Чоловік був старший за дівчину на десять років, але це Лері навіть подобалося: статечний, розумний та інтелігентний. Він приїхав до столиці, щоб піднятися вгору кар’єрними сходами. Квартири в нього не було. Він винаймав кімнату в комуналці. Говорив, що це тимчасово. А, ось Лері, дісталася однокімнатна квартира у спадок від бабусі, яка в дівчині душі не чула.

Зізнався Олексій, що раніше був одружений, але не довго. Прожили лише один рік і розлучилися – характерами не зійшлися. Дітей не було, і вони швидко розлучилися. Лера любила Олексія, і не звернула увагу на цей факт його біографії. Почали готуватися до весілля. Планували відсвяткувати у дорогому ресторані. З боку нареченого приїхав лише троюрідний брат Єгор із села. Олексій сказав, що у нього родичів більше немає. Він був щасливий, що тепер матиме велику і міцну сім’ю.

Після урочистостей молоді переїхали на квартиру Лери. Олексій запропонував не зв’язуватися із кредитами, а накопичити грошей, і купити двокімнатну квартиру, щоб було просторіше, якщо підуть діти. Олексій був добрим і дбайливим чоловіком. Зарплату приносив велику, гроші особливо не витрачали, відкладали на нове житло. Батькам Лери він також допомагав, ніколи не відмовляв. Паркан у них відремонтував, дах підлатав. За продуктами їздив у магазин, коли у них зі здоров’ям не ладналося.

Так минуло два роки. Лера вже мріяла про дитину. Та й мама підганяла – роки йдуть, поки у батьків є сили возитися з онуками.

Олексій дітей заводити не хотів, умовляв Леру не поспішати. Він запропонував продати однокімнатну квартиру Лери, додати грошей та купити нову двокімнатну. Батьки пропонували взяти молодим іпотеку, а квартиру Лери здавати. У результаті вийде дві квартири. Але Олексій не погодився. Стали оформляти документи на продаж однокімнатної квартири.

Якось у двері подзвонили. На порозі стояв хлопець років шістнадцяти. Він назвався сином Олексія. Йому підказав адресу дядько Єгор, який приїжджав на весілля. Лера була здивована. Син приїхав, щоб вступити до училища та жити у батька. Хлопець планував, потім ще й до інституту вступати. Розраховував, що батько допоможе йому.

Виявляється, у Олексія був син та донька від першого шлюбу. До паспорта він їх не вписав. Він покинув свою сім’ю та поїхав до столиці. Не допомагав дітям та колишній дружині ні грошима, «ні добрим словом». Жінка ростила дітей як могла. Допомоги від колишнього чоловіка не просила. Він аліменти не платив, а дружина на них і не подавала. Та ще й Лері не правду сказав, що у першому шлюбі дітей не було. Вона такого не чекала.

Родичі в Олексія також були, і чимало. Усі жили у селі.

— І навіщо він сказав, що в нього немає нікого. Всі живі та здорові. І сестра з братом і мати з батьком, – дивувалася дівчина.

Лера не змогла пробачити таке. Вона сказала Олексієві, що подає на розлучення. Він почав просити не робити цього, казав, що намагався забути не надто щасливе минуле. Просив згадати їхнє життя і зрозуміти, що вони жили прекрасно і мали все про що мріяти тільки можна.

Валерія замислилась. А може й справді, не все так добре у нього там було. Мама і тато просять доньку не робити дурниць і розлучатись швидше. А вона вже й не знає, що й думати.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page