fbpx

Якось я ходила на манікюр. Майже одночасно зі мною в перукарню зайшла пані середніх років – розкішна така, в білому брючному костюмі. Дама гордовито заявила: – Я без запису, але у мене сьогодні важливий захід на роботі, терміново потрібна зачіска

Одна з дівчат-перукарів погодилася допомогти, жінка сіла в крісло. І відразу почала вередувати:

– Не тисніть на голову! Акуратніше! Ви хоч щось вмієте? Акуратніше, я сказала! – і так далі.

Я сиділа в трьох метрах від неї, і мені було некомфортно. Моя манікюрниця теж оглядалася на пані і морщилась. Загалом, атмосфера в перукарні була дуже напруженою. Дівчина, яка займалася зачіскою вредної пані, була ввічливою і старалася, як могла. Але та ніби навмисне провокувала:

– А про це пасмо не забули? А про це? Відповідайте, коли з вами розмовляють! Відповідайте швидко!

Все це тривало близько години. Я вже розплачувалася за манікюр, коли зачіска пані в білому нарешті закінчилося. До того, ми всі побачили, що дівчина-перукар постаралася на славу.

Але пані, розглядаючи себе в дзеркало, заявила, що результат її не влаштовує, і взагалі її чоловік – великий міський чиновник.

– Він вашу перукарню задавить перевірками і штрафами! Я платити не буду за це, і ви нічого мені не зробите!

Всі отетеріли. Пані вийшла з перукарні, дівчина, що робила зачіску, закрила обличчя руками і від образи розплакалася. Я теж вийшла на вулицю і пішла додому. І попереду, метрів за десять від себе, побачила ту пані. Вона йшла, як по подіумі: горда, з високо піднятою головою.

А того ранку пройшов сильний дощ, і на дорогах були величезні калюжі. І раптом якась машина на євро бляхах пролетіла повз жінку і облила її брудною водою з голови до ніг! Ось тобі і білий костюм, ось тобі і зачіска! Від несподіванки пані скрикнула і зупинилася.

Я порівнялася з нею, помилувалася на заляпаний білий костюм і зіпсовану зачіску і подумала: «Але ж Бог дійсно все бачить».

Із мережі.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page