fbpx

Є два типи людей: одні «котять» світ, а інші біжать поруч і обурюються: «Боже, куди котиться цей світ?» Мамина незаміжня подруга тітка Світлана потрапила під масове скорочення і залишилася без роботи. Вона ридала так, що перехожі зупинялися і пропонували пігулку, табуретку, бутерброд, гроші, содову і жетон на метро

Подруги втішали як могли, а вона торочила, що тепер не зможе прогодувати сім’ю, що складається з двох синів, і її життя скінчилося. До вечора прийшла в себе і вирішила відправитися в нічний клуб. Жодного разу в подібних місцях не була, але так як життя не вдалося, то і втрачати більше нічого. Тітка Світлана вбралася в найкращу сукню з люрексом, зробила шикарну зачіску і відправилася на ретро вечірку. Там заправилися двома коктейлями, з апетитом з’їла каре молодого теляти, вийшла на танцювальний майданчик і так запалила, що аплодували навіть бармени.

Раптом нізвідки прилаштувався чоловічок в кепці з коротким козирком:

– І чим займається така жінка крім танців?

Вона вправно проковтнула раптові сльози:

– До сьогоднішнього дня була бухгалтером.

Чоловік кивнув, запросив на танець, а потім провів до столика і вручив візитку:

– Приходьте в понеділок. Я давно шукаю хорошого фахівця.

Пані розгубилася і стала обмахуватися винною картою:

– Але звідки ви знаєте, що я хороший працівник?

Він відповів, не замислюючись:

– Те, як ви робите щось одне – ви робите і все інше.

Буває, завдяки одній нетиповій дії ми можемо вибратися з негативу і з’їхати з чорної смуги.

Пам’ятаєте, в старому фільмі «Медовий місяць» чоловік кидає свою дружину. Вона спершу ридає, а потім почувши по радіо ранкову зарядку, встає, обсмикує піжаму, витирає ніс рукавом і починає присідати. Адже чоловіки можуть йти і повертатися, але це не привід скасовувати гімнастику.

Існує навіть весела дитяча гра, в якій потрібно озвучити те, що жодного разу в житті не робили.

Особисто я, не дивилася жодного епізоду «Зоряних воєн» і не ночувала в наметі. Мій чоловік – ніколи не палив, не збирав гриби і не носив норкову шапку. Хтось не вставав о шостій ранку і не чистив картоплю. Жодного разу не був в McDonald’s і не грав в карти.

Так ось, варто змінити курс і зробити те, що раніше собі не дозволяли, як автоматично змінюються вібрації, і з касти невдах і боржників ми спритно потрапляємо в розряд везунчиків, витівників і оптимістів.

Автор: Iryna Hovorukha.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page