fbpx

Юрко швидко зметикував, що вона ладна для нього на все, тому запити на наступну зустріч все збільшувалися і збільшувалися, а вірність його й не передбачалася

Настя не знала, чому так зациклилася на Юркові. Він був просто дуже гарний. Проте мав препаскудний характер сільської пліткарки. Інколи вона дивувалася, як в абсолютно ідеальній подобі хлопця живе така ж абсолютно свинська натура? Дивувалася, але зробити з собою нічого не могла – тягло до нього магнітом, брехала собі, що він про неї не розказує, як про чергову перемогу.

Настя була старша за нього і ще додавався комплекс, що повненька. Скільки способів вона перепробувала, щоб позбутися зайвої ваги і ще більше йому сподобатися! І модні дієти, і чудодійні засоби на основі, але толку нуль. Вага стабільно збільшувалася при кожній втраті від дієти. Яке ж у неї гарне обличчя! Замилуєшся, а от все інше. Чи це сидяча робота чи такі кляті гени? Ніколи їй не бути разом з Юрком.

Проте, Настя була розумна. Вона вирішила, що інші дівчата не можуть дати йому того, що може вона – забезпечити всі його юнацькі гульки. Для цього вона попросила батьків купити їй машину, а все інше забезпечувала робота. Приваблива дівчина з машиною і щедрою душею, набагато краща привабливої дівчини з зайвою вагою. Вирішено – зроблено. Батьки подарували дитині машину і самі ретельно сплачували позику, а вона тим часом любувалася коханням меркантильного Юрка.

Возила його по барах і ресторанах, дорогих готелях. Купувала подарунки. І це не пані в кризі, а молода дівчина, яка була старша від обранця лише на чотири роки. Проте, вела себе з розмахом якоїсь мільйонерші.

Юрко швидко зметикував, що вона ладна для нього на все, тому запити на наступну зустріч все збільшувалися і збільшувалися, а вірність його й не передбачалася. Настя чула про його походеньки до інших – молодших і стрункіших. Чула, переживала, впадала в розпач і збільшувала зусилля.

Коли вперше поцупила, то відчувала, що горить вогнем і кожен бачить в ній того злодія, через якого нестача в магазині. Вона все віддасть, тільки сьогодні Юрко приїздить з навчання і вона має його вразити розкішшю, а грошей нема. А там такі молоді дівчата на кожному кроці і коли вона не буде старатися, то він просто пропаде. Ні, вона не дозволить цього. Потім все віддасть, непомітно, щоб ніхто не здогадався.

Юрко точно не здогадувався та й він про подібне і не думав. Йому лестило, що ця дівчина так за ним сохне. Він їй нічого не обіцяв, не клявся в любові, тому відчував себе абсолютно вільним від зобов’язань.

Одного чудового дня з Юрком сталося кохання. Його обраниця була молода, гарна і добре знала про це. Юрко знав, як її завоювати, бо знав, що це діє – подарунки, дорогі ресторани, дискотеки. Він тратив всі гроші, які у нього були і просив у Насті. А та й давала, ні про що не здогадуючись. Тривало це досить довго, щоб Настя остаточно засвітилася на крадіжці. Власник магазину вирішив поговорити найперше з нею, а вже потім з поліцією. Коли зрозумів, що відбувається, то йому забракло слів. Закохану дівчину садити не хотів, але гроші мали вернутися. Батьки все покрили.

Настя перестала фінансувати Юрка, Юрко кохання всього життя, а остання пішла до багатшого хлопця.

Чудова ілюстрація, що зрадників зраджують, але ж Настя? Вона зрадила саму себе чи совість, чи суспільну мораль, чи Бога? Хіба любити – гріх?

Вони зустрілися розбиті і розчаровані, Настя – крадіжкою, Юрко – коханням. Вирішили один в одному знайти розраду, але все було не так. Не було її грошей, а для неї не було того прекрасного хлопця. Все зсохлося до двох бідолашних людей. Коли на одному застіллі він вирішив масно про неї пожартувати, вона кинула в нього склянкою і попала. Це було найкраще, що сталося з нею за ці сім років. Бачити, що його зовнішня і внутрішня сутність возз’єднуються, промальовуються і виринають на повен зріст. І перед нею той, хто й завжди був – абсолютний самолюб.

Настя з соромом згадувала про Юрка. Не хотіла про нього чути і бачити, тому поїхала за кордон на роботу, тим більше, що треба віддавати боржок. Машину довелося продати, але зате вона тепер вільна! Дихає на повну і вірить в кращу долю. За один вечір вона не стала впевненішою в собі, але вирішила в цьому напрямку продовжувати працювати. Ось поїде далеко від ось цих обставин, там можна бути іншою людиною і по-іншому діяти. Все буде добре.

Через кілька місяців вернулася і змогла віддати те, що заборгувала. Нікуди не виходила, бо спогади просто накрили від кожного кущика чи лавочки, де милувалася Юрком. Зачіпало ще сильно. Нічого. Нічого. Вона не дасть більше з себе сміятися нікому! Знову на роботу, забути і завантажити себе по повній. Минув рік чи більше, вона не рахувала. Спогад ще був. Вирішила, що досить ховатися і пора вже вийти в люди, в спільні знайомі, в спільні місця. Вона має таке само право дихати цим повітрям, як і він.

Все відбувалося не так погано, як вона уявляла – друзі були раді бачити і ні про що не питали і, головне, нічого про нього не розказували. На якійсь вечірці познайомилася з чудовим хлопцем і все у них закрутилося і загорілося. Вона не чулася від щастя, що він поруч з нею, такою товстенькою, хоч і сам не худий. Ось і до весілля дійшло. А далі синочок народився і Настя щаслива метушилася в своєму гніздечку.

А друзі розгублено кліпали очима: хлопчина був від неї молодший так само, як Юрко, ніде не працював, як Юрко, насолоджувався на всі її гроші, як Юрко. Насті вони цього не казали, бо та перестала з ними бачитися давно і жила виключно в своєму маленькому світі. Цього разу вона зловила бога за бороду і буде щаслива завжди! Хоча, все впиралося все в ті ж гроші, адже квартирне питання ще ніхто не відміняв.

Де жити і за що винаймати житло, як заробити гроші для нового? Всі ці питання лягли на її шию, бо нового коханого, Дениса, хвилювало лиш чи буде у них нова машина. А чому ні? Він не хоче без машини. І крапелька по крапельці Настя знову занурювалася в ситуацію, коли треба знову працювати на забаганки коханого. Вона залишила малюка на маму і через пів року привезла Денису машину. Насамперед, машину.

Чому Денис не їхав разом з нею – не відомо. Можливо казав, що дивиться за сином, чи що тут заробляє, чи ще маса причин. Настя на це не звертала уваги, бо зараз абсолютно інша ситуація, ніж з Юрком, зараз вона забезпечує чоловіка і сина. А там і він з нею поїде. Вона не буде наполягати.

Вирішили купити квартиру, тому вже двоє вирушили на роботу. Проте Денис був лінивий, робити толком нічого не міг, окрім як виставляти фото з ресторанів, колиб в інтернеті. Настя знову впряглася і за себе, і за того коханого чоловіка. Працювала на декількох роботах, хвилювання знімала випивкою, трішечки не рахується.

Був важкий тиждень. Був важкий день. Сьогодні нікуди не піде – час підлікувати нерви. Додому приїхала худюща і хвороблива. Без грошей. Денис вернувся додому вже давно, весело проводив час і вимогливо питав: де гроші? Він не планує кожного дня бачитися з її велемудрою матір’ю, тесть теж дістав. Якщо так піде далі. То він вернеться до своїх батьків, тому хай Настя думає.

І Настя надумала знову поцупити. Інша країна так далеко, ніхто й не дізнається і вона вже знає, як не попастися. Вона все віддасть, просто зараз їй дуже треба. Питання гострої необхідності. Вона незла людина, просто так сталося. Все заради Дениса і маленького.

Денис з нею розлучився, бо не хоче жити з жінкою у якої так багато проблем. Вона сама. Не може зрозуміти, чому так вчинила з нею людина, заради якої вона готова була на все. Дні й далі дуже нелегкі.

Автор: Ксеня Ропота.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page