fbpx

З днем народження, Катю, – Сказав вітчим з якоюсь дивною посмішкою. – Ось тобі і подарунок, – вручив кілька аркушів дрібно списаних якимись цифрами

Коли Катя перейшла до 8 класу, мама раптом зібралася заміж. Щоправда, дівчинка знала, що мама не відчуває жодних почуттів до цього чоловіка. Коли вона запитала її, чому вона тоді пов’язує з ним жити, вона відповіла:

– Виростеш – зрозумієш. Ти навіть не уявляєш, що таке одній ростити дитину.

Все стало зрозуміло навіть Каті у її віці. З того часу їхнє життя круто змінилося. Вони почали добре харчуватися, мама постійно усміхалася і навіть пельмені ліпила у вихідні.

Катя мріяла стати студенткою столичного вишу. Вона готувалася до вступу ретельно, бо знала, що оплачувати їй навчання ніхто не буде. Вітчим твердив, що Катя мріє про недосяжне. Їй треба вибирати якесь училище та не морочити нікому голову. Вона розуміла, що може розраховувати лише на себе. Навіть із гуртожитком вітчим не хотів допомагати.

Катя потрапила на бюджет, але кімнати їй не дісталося. Щоб не відмовлятися від своєї мрії, вона вирішила щовечора повертатися автобусом додому. Так, доведеться багато часу витрачати на дорогу, зате вона вчитиметься.

— Чого ти взагалі туди сунулася? Треба було в училище документи подавати, як я й казав, — не вгавав вітчим.

Катя плакала, розповідала, що їздитиме щодня додому. Це її мрія — вона всі роки йшла до цього.

— Ага, ти, звичайно, добре вигадала, але де ти гроші на проїзд збираєшся брати? Я і так повинен тобі видати рахунок за те, що тебе весь цей час годую та одягаю.

Катя забула про цю розмову. До осені залишалося два місяці, вона сподівалася, що за цей час все влаштується.

За 10 днів Катя відзначала своє 18-річчя. Вона прокинулася у гарному настрої. Тільки свято їй вітчим швидко зіпсував.

– Прокинулася? Це тобі! З Днем народження!

Це був рахунок за всі роки:

Куртка – 850 гривень.

Чоботи зимові – 3200.

Шкільні обіди – …

Список був на кілька аркушів. Там були всі витрати за чотири роки.

– Це мій подарунок? – Здивувалася Катя.

– Ага! – відповів вітчим.

Катя зібрала речі та поїхала. Куди? В столицю! Їй вдалося отримати місце у гуртожитку. Звичайно, спала на розкладачці, але то дрібниці. Незабаром змогла знайти підробіток а потім і зовсім пішла на заочку, адже на роботі отримала дуже вигідну пропозицію.

Наразі Катя проживає за кордоном разом зі своїм чоловіком. Вона керує філією тієї фірми в яку колись ще студенткою пішла працювати.

З мамою відносин не підтримує зовсім, як і з вітчимом. Хоча ні. одного разу вона все ж переказала додому досить таки велику суму грошей. У коментарях вказала: «Це за всі роки і ще трошки зверху, аби вже точно нічого вам винною не бути».

Їй байдуже до вітчима – маму зрозуміти не може ніяк. Чому ж вона про все те знала і мовчала?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page