fbpx

З сусідньої кімнати почулося хропіння Артема. О десятій вечора «добувач» прокинувся і виплив на кухню. Запитав, коли буде картопля з грибами. Марина була трохи бліда

Знайти дружину, а не просто подругу для приємного проведення часу — це дуже серйозний намір. Щоб бути з нею в багатстві та в бідності. А вони, жінки ці, якісь дивні. Ну самі розсудіть! І Артем розповів, як все було.

З Мариною він познайомився у їдальні. В обідню перерву стояли разом у черзі, слово за слово, Артем безглуздо пожартував, вона посміхнулася. Чоловік сказав, що яблучний компот несмачний і Марина погодилася. Артем запевняв, що розуміється на яблуках, адже в нього є своя дача. Марина мовчала. Він запропонував їй з’їздити на дачу на вихідних. Марина знову погодилася.

На дачу їхали автобусом. Було дуже спекотно. Така вже погода видалася, що вдієш. Трясло на вибоїнах. Але Марина не скаржилася. Мовчки дивилася у вікно.

Приїхали на дачу. Артем познайомив Марину зі своєю мамою. Потім із сестрою. «Навіщо витрачати час даремно? Ти, Мариночко, допоможи поки мамі зібрати малину. А я схожу в ліс по гриби».

Марина нічого не сказала. Пішла за мамою збирати малину. Артем зрозумів, що жінка хороша господиня і поплентався у ліс.

Повернувся з двома кошиками грибочків, поставив на стіл: «Розважайтеся, дівчатка!» — а сам пішов подрімати. Втомився.

Мухомори з лісу краще не приносити. Але ж сфотографувати можна! Для краси.

Марина, яка три з половиною години збирала малину, запитливо подивилася на маму Артема. Та незворушно почала чистити гриби. «От закінчимо — посмажимо картоплю. Так, малину ми з тобою зібрали, Маринко, але ж її ще потрібно обробити. Я думала зварити варення і компот ще. Скільки справ, ох-ох!»

З сусідньої кімнати почулося хропіння Артема. О десятій вечора «добувач» прокинувся і виплив на кухню. Запитав, коли буде картопля з грибами. Марина була трохи бліда. У неї був стомлений вигляд. Артем вирішив, що міська жителька нахапалася свіжого повітря, тому й зблідла!

А потім сталося щось дивне.

О дванадцятій ночі, коли жінки нарешті дочистили гриби і закінчили з малиною, Марина раптом викликала таксі і поїхала додому, сказавши на прощання, щось не зрозуміле. І начебто все було гаразд, але йшла вона до машини, трохи погойдуючись — від чого б це? Ніби й не пив ніхто. Ну не від втоми ж її хитало? Від чого вона могла так втомитися, цілий день просиділа за столом, дихаючи свіжим повітрям?

От і зрозумій їх, цих жінок.

Артемова Мати теж не могла зрозуміти, що трапилося. Вона розраховувала, що Марина допоможе їй закрутити десять банок лечо. А тут таке. Вона якась дивна, ця Марина. Адже жінці головне що? Щоб дали свій господарський талант проявити! Нагодувати чоловіка, допомогти його мамі, зробити щось приємне своїми руками — грядки, наприклад, прополоти, або наварити варення.

Одним словом, не зрозумієш їх, цих жінок.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page