fbpx

Запросила нас донька на свято до себе в дім. Пішли, звісно. Подарунків набрали з чудовим настроєм обоє – свято ж. а вже через дві години ішли додому обоє ледь не плачучи

Ніколи не розуміла людей, які скаржаться, що їх погано нагодували на якомусь святі. Що в гостях стіл був накритий не так, як вони б того хотіли, що продуктів було менше ніж сума, яку вони подарували. Але що робити, коли просто так запросили, але посиділи так, що й досі сльози на очі при згадці.

Ми з чоловіком живемо у селищі, а наша донька давно від нас поїхала, має свою сім’ю, живуть вони окремо. Але наші будинки знаходяться не так далеко один від одного – близько п’яти кілометрів.

Сталося це кілька років тому. Новий рік ми хотіли зустріти лише з чоловіком у себе вдома. Збиралися приготувати курочку з картоплею та салат, відкрили б огірочки. Можна було б пограти у шашки, подивитись телевізор. Багато розваг нам і не потрібно.

Але напередодні новорічної ночі зателефонувала донька та запропонувала відзначити свято у них удома. Вона запропонувала заодно відзначити день ангела у її доньок, який був на початку січня. Збиралися ще приїхати батьки її чоловіка. Отже ми погодилися і приготувавши гостинці всім, пішли в гості.

У доньки стіл просто ломився від їжі. Ми досить добре сиділи, спілкувалися, але тут сват трошки більше за комір залив, ніж міг. І почалось.

Чомусь я стала основною темою його розмови. Жарти якісь пішли двузначні. Порівнювати почав мене і свою дружину. Наш зовнішній вигляд достаток і життя. І що найприкріше – інші його не заспокоюють. Донька теж хихотіла і сльози втирала. Ніби все по-доброму було, але мені те неприємно.

Я раз попросила припинити, другий. Мій чоловік за мене заступився, але уже й зять “підтягнувся”. Почали згадувати щось і вже всі сміхом заливались і всі ситуації перекручені і з нашого життя.

Ми з чоловіком встали і як було  пішли в ніч. Нічого, що темно – дійшли.

Донька лиш через кілька днів зателефонувала і запитала що то було. Мовляв, ми своєю поведінкою зіпсували свято.

Була у нас донька і немає тепер. Бачте, не бачить вона причини вибачатись і сказала, що ми самі себе накрутили і нам здалось. Еге ж – здалось. Прямо обом померещилось.

Ось так, виростили дитину, а подяка он яка.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page