fbpx

Жінка щодня ходить у гості до невістки, як на роботу. Перевіривши чистоту у квартирі, вихованість дітей, вечеряє. З’ївши вечерю, каже, що приготовлена вона неправильно

От є свекрухи, які не лізуть до невісток з перевірками та порадами. Приходять у гості, щоб понянчитися з онуками, дізнатися чи все гаразд, розповісти про свій тиск, попити чаю та піти з Богом.

Лері у цьому розумінні не пощастило. Свекруха скрізь пхала свій ніс — чи немає пилу за диваном, що їсть синочок, чи правильно виховують онуків, чи не витрачають гроші. Скарги Лери чоловікові на свекруху не давали потрібного результату: «Вона ж моя мати, як я можу робити їй зауваження. Потерпи». І Лера терпіла.

Свекруха контролювала сина по телефону. «Синочку, ти вже на роботі? Добре працюй». «Синочку, чим займаєшся? Гуляєте з сім’єю? Але вже дев’ята вечора. Що думає твоя дружина? Завтра на роботу, а дітям до школи та дитячого садка. А ви що, досі не спите? Хутко додому»!

А якщо син намагається пояснити матері, що в нього тепер своя сім’я, то мама закочує очі: «Я тебе ростила і плекала, а дружина намагається налаштувати тебе проти рідної матері». Далі вона хапається за серце та просить викликати швидку. Син біжить на кухню за ліками, які свекруха сама приносить у їхню квартиру, заспокоює маму: «Я тебе люблю і ніколи не кину». Свекруха плаче: «Я вас люблю. І тебе люблю, і Лерочку, і ваших діток. Усіх люблю. А твоя дружина мене не любить, і діти неласкаві. Чому я повинна самоусунутись із життя сина і тримати рот на замку? Щоб не образити таку дивовижну особу, як твоя дружина?»

У таких ситуаціях і Лері хочеться закотити очі та викликати швидку для себе. Але вона терпить. Свекруха заспокоюється і йде додому, щоб дзвонити синочкові кожні півгодини.

Жінка щодня ходить у гості до невістки, як на роботу. Перевіривши чистоту у квартирі, вихованість дітей, вечеряє. З’ївши вечерю, каже, що приготовлена вона неправильно, йде додому. Віднедавна у неї з’явилася нова «мулька», шантажувати спадщиною: «Якщо Лера мене не полюбить, то онукам нічого не дістанеться у спадок від бабусі. Краще пожертвую все в будь-який благодійний фонд».

На тридцятип’ятиріччя синочка свекруха запросила в гості до Лери всю родину, а попередила про це лише за добу. «От, нехай вони подивляться, як я маюся з твоєю недбалою дружиною», — відповіла вона синові на його обурення.

Лера приготувалася до гостей. Та непросто приготувалася. Після того як відсвяткували день народження, допомогти прибрати зі столу залишилася якась родичка чоловіка — чи двоюрідна сестра, чи дружина двоюрідного брата, Лера не вникала в їхній родовід.

От їй Лера і розповіла про певну поінформованість в езотериці. До цього часу жінка провела півночі в інтернеті, вивчаючи це питання. Лера розповіла родичці «під великим секретом», що займається практиками.

А коли все було прибрано, вона ніби потай від родички розсипала сіль по кутках квартири.

Відтоді свекруху немов підмінили. Дзвонить синові лише тоді, коли Лери немає поруч. У гості приходить тільки у вихідні, по кутах не нишпорить, про онуків погано не відзивається. Золото, а не свекруха. Таку свекруху і приголубити можна, і смачненьким почастувати, і порадіти її приходу.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page