fbpx

Знамените гадання Ошо: отримайте відповідь на питання, яке давно вас мyчило

«Пам’ятайте одну важливу річ: коли ми передбачаємо майбутнє, складаємо гороскопи, гадаємо по долоні, Таро, І-цзин – це все є, в основному, читанням підсвідомості людини. Це скоріше вгадування минулого, а так, як минуле випливає з майбутнього, ми можемо дізнатися і майбутнє.»© Ошо

Хочете отримати відповідь на давно хвилююче вас питання?

Виберіть карту від 1 до 12.

Прогортайте сторінку і знайдіть відповідну карту притчу, пише Банка Варенья.

Ви вибрали карту № 1

Любов

Одному могутньому царю прийшов час визначити спадкоємця. Це виявилося не легко, адже його сини-близнюки були однаково розумні, сміливі та гідні. І тоді він дав кожному по мішечку з квітковими насінням, сказавши: «той, хто краще збереже його, стане правителем». Перший брат заховав дар в підступну скриню, другий – посадив. Через три роки цар зажадав добро назад. Перший син дістав зернятка зі скрині і виявив, що вони запліснявіли, а другий показав батькові прекрасний квітник: «ось твоє насіння, коли воно дозріє, я зберу його і поверну». Здогадайтеся, хто отримав престол.

Мораль: любов, як насіння, обов’язково потрібно сіяти. Інакше вона нікому не буде потрібна.

Ви вибрали карту № 2

Протистояння

Якось раз купець проїжджав повз плантації і побачив рaба. Зупинився, нагодував його, напоїв та пожалів. На що невільник відповів: “Все проходить, пройде і це”. Через 3 роки вони знову зустрілися. Рaб став візиром. Колишній бідняк щедро обсипав купця коштовностями і сказав ту ж фразу. Наступного торговець прийшов на мoгилу візира і побачив, що на камені викарбувано: «Все минає». «Ну це вже не пройде» – гірко подумав він. А ще через кілька років мoгилу змило водою. Тільки тоді купець погодився: «Дійсно, все проходить».

Мораль: Навіть якщо хід подій не відповідає твоїм бажанням, не гай сил на боротьбу – все вирішиться само собою.

Читайте також: ЛОЖКА НАХАБСТВА, СКЛЯНКА ОПТИМІЗМУ ТА КУХОЛЬ ГУМОРУ – З ЧОГО ЗРОБЛЕНІ РІЗНІ ЗНАКИ ЗОДІАКУ

Ви вибрали карту №3

Прийняття себе

Рано вранці, вийшовши в сад, цар виявив, що рослини засихають. Дуб вмиpав тому, що не міг бути високим, як сосна. Сосна чахнула, тому що не могла приносити плоди, як виноград. А виноград був млявий, тому що не міг пахнути, як троянда. Тільки жимолость особливо розцвітала. Чому? Ось яку відповідь від неї отримав цар: “Я зрозуміла що, саджаючи мене, ти хотів щоб з мене виросла жимолость. І вирішила: якщо вже я не можу бути нічим іншим, то постараюся стати кращим представником свого виду. ”

Мораль: побажай Бог знову створити Христа або Будду, він легко б це зробив. Але йому знадобився саме ти. Постався до вирішення Всевишнього з повагою і прийми себе таким, який ти є.

Ви вибрали карту № 4

Мудрість

До лікаря прийшов сивий беззубий шейх і став скаржитися:  “О ти, той, що допомагає всім людям, допоможи також і мені. Варто мені тільки заснути, як сновидіння опановують мною. Мені сниться, ніби я прийшов на площу перед гаpемом. А жінки там чудові, подібні квітам чудесного саду, божественним гуріям раю. Але варто було мені з’явитися у дворі, як всі вони відразу зникають через потаємний хід”. Лікар наморщив лоба, став напружено міркувати і нарешті запитав: “Ти хочеш, мабуть, отримати у мене порошок або зілля, щоб позбутися від цього сну?”.

Шейх подивився на лікаря пустим поглядом і вигукнув: “Тільки не це! Єдине, чого я хочу, так це, щоб двері потайного ходу були замкнені, і тоді жінки не зможуть втекти від мене!”.

Мораль: люди були б щасливі, якби хотіли тільки те, що належить їм по праву. Але вони мріють заволодіти чужою власністю.

Ви вибрали карту № 5

Спільність

У філософа була одна пара взуття. Одного разу він попросив шевця терміново її полагодити.

– Але майстерня вже закривається, – відповів той, – тому я не зможу полагодити взуття у вашій присутності. Чому б вам не зайти за ним завтра?

– Справа в тому, що у мене є тільки одна пара взуття, і я просто не можу без неї йти.

– Не страшно! Я дам вам на один день поношене взуття.

– Що? Носити чиїсь туфлі? Та за кого ви мене маєте?

– Чому ви заперечуєте проти носіння чужого взуття? Ви ж зовсім не проти носити в голові чужі думки і ідеї?

Мораль: в світі немає нічого, що належить виключно тобі. По суті, все спільне. Навіть думки. Подумай про це на дозвіллі.

Ви вибрали карту № 6

Енергія

Одного разу суспільство погано обійшлося з Ангулімалою. Чоловік розлютився і в пoмсту пообіцяв позбавити життя тисячу чоловік. Відрiзaти у кожного по пaльцю і зробити з них намисто. Жepтв було вже 999, коли Ангулімала зустрів Будду. Мудрець попросив вбuвцю виконати його останнє бажання:

– Відріж гілку он такого прекрасного дерева. Принеси мені – хочу ближче роздивитися. А потім приєднаї її знову до дерева. Ангулімала здивовано підняв брови, а Будда продовжив:

– Якщо не можеш створювати, у тебе немає права і руйнувати.

Мораль: направ енергію в корисну справу, інакше вона знайде інший спосіб вираження – в гніві, люті, агpeсії.

Читайте також: ДІЗНАЙТЕСЯ, ЯКИМ ДАРОМ ВАС НАДІЛИЛА ДОЛЯ, ЗГІДНО З ВАШОЮ ДАТОЮ НАРОДЖЕННЯ

Ви вибрали карту № 7

Світло на шляху

Темної ночі двоє людей заблукали в густому лісі. Їм обом було жaхливо страшно, але вели вони себе по-різному. Тому що один з подорожніх був філософом, а інший-містиком. Перший розмірковував про причини свого незавидного становища, а другий просто вірив в долю. Несподівано вибyхнула сильна гроза. Блиснула блискавка. Філософ в цей момент подивився на небо, як зазвичай задумався і збився зі шляху. А містик подивився на стежку і під час спалаху світла побачив правильний шлях.

Мораль: уважно дивись на дорогу і, не роздумуючи, йди вперед! Філософствування- процес розумовий, він до мети тебе не приведе. Для успіху потрібно діяти.

Ви вибрали карту № 8

Подяка

Вечоріло, коли літня паломниця забрела в селище і стала просити місцевих жителів про нічліг. Вона стукала в усі двері, але ніхто їй так і не відкрив. У підсумку, стpaждаючи від холоду і голоду, мандрівниця заснула під розлогим фруктовим деревом. А опівночі прокинулася і побачила, як незвичайно гарні квітучі гілки яблуні в місячному світлі. Жінка встала, вклонилася в сторону селища і подякувала людям за те, що вони не пустили її на нічліг. А потім повернулася додому і написала знамените художнє полотно.

Мораль: приймай все, що дає життя, з вдячністю. Для розвитку людини однаково необхідні і стpaждання, і задоволення.

Ви вибрали карту № 9

Надія

Є притча про мисливця, який заблукав у джунглях. Три доби він на самоті блукав по живому лабіринту і, нарешті, натрапив на такого ж бідолаху. Чоловіки обнялися і на якийсь час обидва були невимовно щасливі. А потім запитали один одного, чому так радіють. Перший сказав:

– Я заблукав і вже зневірився зустріти кого-небудь.

Другий відповів:

– Я теж заплутав і сподівався зустріти провідника. Але якщо ми обидва не знаємо шляху, радіти нема чому. Тепер будемо блукати разом.

Мораль: щастя удвох можливо лише тоді, коли люди вміють бути щасливими поодинці. В іншому випадку вони роблять один одного ще нещаснішими.

Ви вибрали карту № 10

За межами сім’ї

Ісус був зовсім маленький, коли Марія та Йосип повезли його до Єрусалиму на свято Пасхи. Малюк загубився в натовпі. Батьки довго шукали дитину, потім виявили його в колі книжників. Хлопчик розмовляв з мудрими чоловіками і ті дивувалися його недитячому розуму. Йосип запитав Ісуса:

– Чому ти тут? Ми з матір’ю весь день тебе шукаємо!
– Навіщо вам шукати мене? Я зайнятий справою мого батька.
– Я батько твій і я – тесля. А ти сидиш серед книжників, – обурився Йосип.
– Я мав на увазі мого духовного батька.

Мораль: рано чи пізно дитина повинна відірватися від своїх батьків, ставши самостійною не тільки фізично, а й духовно.

Читайте також: ЗІГНІТЬ РУКУ В КУЛАК, І МИ РОЗКРИЄМО ТАЄМНИЦЮ ВАШОЇ ОСОБИСТОСТІ. ПЕРЕВІРТЕ, ЯКЩО НЕ БOЇТЕСЬ!

Ви вибрали карту № 11

Брама раю

Самурай прийшов до майстра дзен з питанням: «Чи є пeкло і рай? І де їх врата? »
– Хто ти? – запитав його господар.
– Самурай, – відповів гість.
– Самурай? Та ти ж схожий на волоцюгу!

Гордість воїна була зачеплена, і він, не замислюючись, вихопив з піхов меч. А мудрець посміхнувся і сказав:

– Ось тобі і відповідь. Пекло і Рай – поняття не географічне, а пcихологічне. Вони знаходяться всередині нас. Ці двері поруч. Діючи несвідомо, ми відкриваємо ворота пeкла, а усвідомлено – в рай.

Мораль: навчися контролювати свої почуття і вчинки. І не важливо, що ти робиш – головне, щоб це було усвідомлено.

Ви вибрали карту № 12

12. Подорож

Учитель і учень проходили через село в день великого свята. Коли вони підійшли до головної площі, звуки барабанів і крики людей стали настільки гучними, що учень затиснув вуха долонями. Але на його подив, учитель, пританцьовуючи, проходив все глибше до центру площі, до місця головної дії. Після того, як свято закінчилося і люди, втомлені, розійшлися по домівках, учень запитав учителя:

– Учитель, як ти міг радіти і святкувати при такому шумі? Я не чув навіть своїх думок!
– Ти був налаштований на шум, мій друг, але для жителів цього села це була музика. Я всього лише сприйняв ці звуки так само, як і вони. Більшість людей йдуть по життю, сприймаючи тільки шум. Підемо ж далі, і давай на цей раз слухати музику.

You cannot copy content of this page