fbpx

Зрозумівши, що вона більше не з’явиться, заспокоївся. А я ні. Не давало мені спокою те, що він про мене писав

Людмила чекала на електричку. Люди ходили туди – сюди. Якесь обличчя знайоме. Невже це Світлана? Її просто не впізнати!

— Світлано, привіт. Не вірю своїм очам. Ти так змінилася! Ану зізнавайся, що за дієта в тебе така?

— Людо, привіт. Є причина. Чоловік у мене трохи не загуляв!

— Та невже? Не знаю, що й сказати. Давно ми не бачилися, поговорити б.

— Пішли в кафе, якщо не поспішаєш і я все тобі розповім. Мені так хочеться поділитися, а ні з ким.

Вони попрямували до найближчого кафе, замовили чай з тістечками.

— Помітила я, значить, що мій Федір почав у соцмережі засиджуватися. Він і раніше сидів там, але без ентузіазму якось. А тут пише комусь, і усмішка недолуга з обличчя не сходить.

Варто мені підійти, одразу все закриває і нібито читає новини. А ще встановив пароль. Але ж я не дитина, розумію, щось тут не так. І ось значить, виманила я його з дому, поки комп’ютер працює. Грошей на випивку дала, і доки він у магазин бігав, залізла до, щоб глянути чи є якісь цікаві повідомлення.

Ох, краще б я не лізла. Виявилось, що Федю знайшла колишня наречена. В молодості кинула його і вискочила заміж за приїжджого. А тепер життя не склалося і вона вирішила знайти його та заманити у свої тенета.

А цей бовдур повівся на її солодкі промови. «Пам’ятаєш, – пише вона. — як ти любив мене, та як нам було добре». Ніби то її обманом змусили вийти заміж за приїжджого, а вона не хотіла з ним одружуватися, бо Федора любила. Тьху, аж неприємно було читати таку нісенітницю.

А він і радий старатись, вдає красеня та на мене скаржиться. «Життя, — каже, — мені не дає. Футбол заважає дивитися».

А та єхидна і пише, що футбол вона любить більше за життя, і готує божественно. І що найприкріше, він написав, що я у двері не влажу, а йому стрункі подобаються, на кшталт колишньої. Я, звичайно, не худенька, але й не така, як він написав.

А що найцікавіше, у нього на аватарці стоїть фото 13-ти річної давності. Він там худий, молодий, з волоссям, красень, що й казати. І ця вертихвістка відважує йому компліменти, пише який він гарний, а він тільки підтакує та похрюкує від задоволення.

Я взяла і надіслала їй фото Федора у теперішньому вигляді. Сфоткала його нещодавно, з величезним пузяком, з обличчям, яке заплило, з його трьома волосинами в різні боки. І не схожий він на того хлопця з аватарки. Пишу їй від імені Феді, дивись, мовляв, який я зараз, не хочу тебе в оману вводити. Та й із роботою у мене не дуже, дружина сім’ю забезпечує, та й у боргах ми, як у шовках, машину продали.

Вона притихла, а потім пише, мовляв, вибач, Федю, я тебе пам’ятаю зовсім іншим, щось в мені перегоріло і видаляє свою сторінку. А мені тільки цього й треба. А оскільки вона сторінку видалила, то й листування все зникло, нічого видаляти не довелося.

Прийшов мій красень додому і відразу до компа. А там облом. Він і так, і сяк, шукає її, не зрозуміє, що трапилося. Засмучений ліг спати, вранці сумний пішов на роботу. На щастя, номерами обмінятися вони не встигли.

Зрозумівши, що вона більше не з’явиться, заспокоївся. А я ні. Не давало мені спокою те, що він про мене писав. Я почала правильно харчуватися, займатися фітнесом і результат не забарився.

І знаєш, що, подруго? Дивлюся я тепер на Федора, і думаю, навіщо він мені здався, я надто хороша для нього. Федя почав мною захоплюватися, та мені це вже не цікаво, розчарувалася в ньому, та й образив він мене своїм вчинком.

— Ох, Світлано, дивися сама, що робити, то твій чоловік. Але виглядаєш ти чудово, молодець!

Людмила попрощалася зі Світланою, і поїхала додому. Чоловік сидів за комп’ютером і з кимось листувався. Люда підійшла до нього і зазирнула в повідомлення, з братом спілкується, фух. Бо після розповіді про Федора думай тепер, з ким він там переписується.

— Любий, а тобі колишня писала коли-небудь?

— Ні, а що? З чого раптом такі запитання?

— Та так просто. Я тут вирішила на фітнес записатися, бо щось геть заплила.

— Не вигадуй, ти в мене найкрасивіша і стрункіша, та й взагалі, запливай скільки хочеш, тебе нічого не зіпсує!

Люда посміхнулася, і пішла готувати вечерю. Але на фітнес все одно записалася. Бо хтозна, що може трапитися.

Тетяна.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page