fbpx

6 000 банок тушкованки з франківського села Чесники для ЗСУ

Журналісти Суспільного фільмують як мама Галина та донька Роксолана вибирають м’ясо для тушкованки. Жінки дуже перебірливі – їм треба свіже і блискуче м’ясо без кісток. Вони часті покупці, бо з початку повномасштабного вторгнення не покладаючи рук виготовили більше 6 тисяч банок для військових.

Родина витратила всі власні кошти на м’ясо, а тепер збирають гроші на екскурсіях, які проводить Роксолана Росоловська, зазвичай, вдається зібрати 3-4 тисячі, які одразу йдуть на закупку м’яса.

“Усі власні гроші ми витратили ще взимку і навесні. Зараз вирішили залучати додаткові гроші, тому проводимо благодійні екскурсії з дегустаціями. У цьому є ще одна користь — ми показуємо людям Опілля”, — розповідає Роксолана.

Жінка розповідає, що спочатку всю продукцію передавали військовим, а тепер передають і цивільним зі звільнених територій та в госпіталі для поранених бійців.

До роботи тушкованки залучаються не лише рідні Роксолани, але й вимушені переселенці, як от пані Валентина Храпач з Харкова.

“Наше бажання — щоб якнайшвидше все закінчилося, повернутися додому, щоб усі були живі-здорові. І щоб повернулися наші воїни у свої рідні сім’ї”, — сказала Валентина.

Ідею з консервацією жінкам підкинув тато, Михайло, який брав участь в АТО/ООС упродовж 2015-2018 років.

“Коли є якісь такі смаколики, то солдати відчувають себе ближче до дому. Їм дуже приємно. У мене виникла ідея, щоб ми робили якіснішу тушкованку, бо солдатам завжди потрібна висококалорійна їжа, щоб вони виконували свої бойові завдання і щоб ніколи не думали про їжу”, — ділиться пан Михайло.

Жінки трудяться за роботою цілий день і кажуть, що їх надихає те, що хлопці задоволені і просять робити ще.

“Військові — задоволені, нас це надихає. Нас надихає тільки те, що хлопцям це подобається і що вони мають силу потім захищати Батьківщину. Вони навезли нам купу банок і сказали: “Не думайте закінчувати свою роботу”, — каже Галина Росоловська.

Роксолана бідкається, що зараз туристів поменшало і грошей стає все менше і менше. Тому вони вирішили частину продукції продавати і таким чином отримувати кошти на нові закупи. Роксолана Росоловська каже, що є постійна потреба у банках із кришками твіст-офф.

Фото: колаж.

10/19/2022

You cannot copy content of this page