fbpx

«Балаклєя та захопи Ізюм по дорозі! Але як же рiжуть кожен раз ці жарти та кривляння», – військовий просить пам’ятати тих, хто не вернувся

Військовий Володимир Шевченко доволі болюче виразився про жарти і меми, які зараз ширяться мережею.

«Херсонські кавуни. Балаклєя та захопи Ізюм по дорозі. Та ще купа різних жартів та мечиків, що літають зараз мережею.

Я не засуджую. Розумію, що суспільству потрібна надія та перемога. Потрібна віра, що все йде за планом. Але як же рiжуть кожен раз по живoму ці жарти та кривляння», – пише військовий у своєму Фейсбуці. А далі перелічує тих, хто ніколи більше не повернеться з тих, кого він знав.

«Вітя. Надійний та безвідмовний, як найкраща військова зброя. Доброзичливий та спокійний. Завжди, завжди усміхнений. Якийсь сонячний. Не дарма рудий. І це все у свої п’ятдесят з чимось років, – пише Володимир і каже, що такі як Віктор – кістяк армії.

«Ти прийняв свій перший бій сміливо. Стоячи за кулеметом. Обличчям до ворога… Тобі просто вимкнули світло. Ти точно не встиг нічого зрозуміти та відчути. Я знаю. Я був поруч та все бачив. Спи», – прощається він з другом.

Далі каже про 28-річного Івана, якого чекає вдома молода дружина.

«Авіаудар. Тебе привезли на кірпіч коли ми чекали там сигналу на виїзд. Я не повірив… Ти наче просто спав. Але лікар підтвердив. Шия. Не витримала. Спи», – прощається Володимир.

Далі він пише про командира, як приклад реального лідера та справжнього воїна, який створив та навчив свою роту.

«Я не зустрічав до вас ніколи настільки розумного, харизматичного, сильного та вольового командира… Стрілецький бій у безіменній посадці. Штурм. Rуля. Спить.

Це все була лише малесенька доля відсотка ціни всіх цих дотепних жартів.

Лише за останні дні.

Лише дуже поруч.

Просто хочу, щоб ви це знали та пам’ятали».

Фото: Колаж із світлин зі сторінки Володимира Шевченка.

09/08/2022

You cannot copy content of this page