fbpx

Бог уберіг Олександра, який того дня вивозив побратимів

Історію цього військового розповідає командир Назарій Кішак. Каже, що псевдо в прикарпатця – «Морячок» і служить Олександр Драбинко складі 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

«Олександр Драбинко – дуже позитивна і оптимістично налаштована людина. Що б не сталося, завжди знайде, що сказати, як підтримати і який вихід із ситуації знайти. Безвихідь – слово, яке ніколи не зустрічається у його лексиконі», – йдеться у повідомленні.

Більше того, чоловік ще й на всі руки майстер: і технічні несправності автомобіля виправить, і додаткові кріплення для зброї зробить, а їздить «як бог».

На одному з місць виконання бойового завдання Драбинко евакуював і врятував життя та здоров’я близько 50 військовослужбовцям.

«Бути водієм в зоні бойових дій – куди небезпечніше, ніж тримати позиції в окопах. Адже у першому потрібно покладатися тільки на себе, вираховувати найбільшпідходящу годину, обирати маршрут та знати на якому відрізку як зашвидко їхати. Складніше фізики, бо на кону не тільки твоє життя, а й твоїх побратимів», – каже Назарій Кішак.

Під час однієї евакуації осколок пробив колесо автомобіля і Олександр був змушений зупинитися, щоб його поміняти. Аж тут поруч прилетів снаряд і уламок поцілив у Морячка. Врятувала чоловіка каска, але той переконаний, що Бог уберіг Олександра, бо того була вкрай потрібна його допомога та його вправність – він знову врятував побратимів.

Фото: колаж.

09/22/2022

You cannot copy content of this page