fbpx

Будні війни: він втішає з «0», а їй страшно брати слухавку з невідомого номера

Тернополянин Святослав на позивний «Грек» пішов добровольцем на передову, бо ще після 2014 знає, що ворог в спокої Україну не залишить.

Хоч він за фахом – майстер побутової техніки, але навідріз відмовився крутити шурупи в тилу, бо з його досвідом потрібні на передовій:

— Ми перебували у контейнері, закопаному в землю, його підкидало від вибухів, — пригадує військовий події 2014. — По нас тоді стріляли з танків та гармат 152-м калібром.

Тепер чоловік каже, що кожен його виїзд з артилерією наближає Перемогу, тому попри втому працює на всі 100%.

Будні військові дуже прості – копай землянку та виконуй накази і підтримуй рідних.

Святослав каже рідним: «Ще трішки і скоро все закінчиться», але по-правді каже, що не сподівався, що війна так затягнеться.

— Дружина нарешті сідає за кермо, раніше боялася водити машину, хоч і мала посвідчення. Отже, у тому є плюс, бо якби був вдома, то б далі не наважилася,- каже чоловік, хоч більше плюсів і не бачить – вдома його чекають двоє діток і мирне життя.

Дружина Оксана каже, що неможливо передати той страх, коли дзвонить незнайомий номер. Говорить, що коли йому дали повістку в 2015, то він їй сказав:

«Як я можу не піти, як я буду виховувати сина?»

Дзвінки від нього були дуже не часто, тому вона бачить збіги і знаки і так передчуває, чи з ним все гаразд: якось впала рамкам з його фотографією, жінка за телефон, щоб йому подзвонити, аж тут вхідний від нього: «Я їду в лікарню».

— Мене шокувало, що фотографія, була сперта назад, а впала вперед, — дивується жінка. — Ще й саме в той момент, коли з ним трапилася біда — на чоловіка під час розбору бліндажу впала колода.

Проте, дуже цінні в такий час вияви увагу від коханого. Якось до них на фронт приїхав Сашко Положинський, а її улюблена пісня «Мій лицарський хрест», то чоловік вигукнув: «Почекайте, не співайте, я наберу дружину, хай вона послухає по телефону!»

— І вони всі чекали, поки набере мене, — радісно пригадує дружина. — Він набрав. «Все, вже додзвонилися, вже можна співати?» Я все слухала!

Чоловік їй в усьому допомагав, не розуміє, що таке жіноча робота, хіба лиш торти не пече, але радо дегустує. Його улюблений Каліфорнійський шоколадний, який після Перемоги будуть смакувати всією родиною.

За матеріалами проекту «Героям Слава».

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page