fbpx

Чи буде Патрушев наступником путіна чи ні, але він точно нагороджений українським Орденом Богдана Хмельницького III ступеня

Останніми днями навколо очільника російського ФСБ точаться безліч чуток і припущень. І ось нагору вилазить інформація, що російський фсбшник нагороджений українською відзнакою, яка призначена для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету.

Про цей оксюморон заговорили сьогодні, проте інформація про нагородження Патрушева висвітлювалася в 2001 році виданням «Радіо Свобода». Так, журналістка Олена Риковцева каже: «У мене в руках указ президента України Леоніда Кучми від 23 травня 2001 року про нагородження орденом Богдана Хмельницького Патрушева Миколи Платоновича. Тобто, ця людина примудрилася отримати орден за вагомий внесок у розвиток співпраці між ФСБ Російської Федерації та Службою безпеки України! Дуже багато куди сягали його щупальця і щодо нагород, і щодо контактів».

Більше того – на сайті Верховної Ради України ви можете знайти і сам текст Указу президента.

«За вагомий внесок у розвиток співробітництва між Федеральною службою безпеки російської федерації та Службою безпеки України у боротьбі з міжнародним тероризмом, організованою злочинністю та
наркобізнесом п о с т а н о в л я ю:

Нагородити орденом Богдана Хмельницького III ступеня Директора Федеральної служби Російської Федерації, генерал-полковника ПАТРУШЕВА Миколу Платоновича».

Наголошуємо, що відзнака Ордену Богдана Хмельницького призначена для українських громадян, що забезпечили захист державного суверенітету, територіальної цілісності і обороноздатності України.

«Орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджуються військовослужбовці та працівники Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, та інші особи за бездоганне виконання військового та службового обов’язку, виявлену при цьому доблесть і честь», – конкретне формулювання осіб, яких відзначає держава.

Хоч III ступінь і найнижчий в ієрархії нагородження, проте хто може гарантувати, що з часом Патрушев не отримав би й I, якби в події не втрутилася Помаранчева революція?

Фото: Цензор.

05/26/2022

You cannot copy content of this page