fbpx

Чи дійсно комусь потрібен україномовний контент? – Дмитро Карпачов

Відомий український психолог і телеведучий Дмитро Карпачов висловив своє розчарування щодо україномовного контенту.

В своєму відеозверненні до підписників він розповів, що переклав свій курс про виховання дітей українською мовою, але не отримав від цього жодної віддачі – мовляв, пост набрав дуже мало вподобайок. Тому Карпачов додав, що галасу навколо мовного питання більше, ніж реальної потреби в українській мові.

«Мої підписники активно пропагували те, що потрібно робити курс українською мовою та говорити українською. Говорили, щоб усе було українською. Я переклав свій курс про виховання дітей українською, повідомив про це своїм підписникам і що я бачу? Вподобайки цьому посту поставили трохи більше тисячі людей. А підписників з України у моєму Instagram 700 тисяч. Це навіть не піввідсотка. І в мене виникло питання. Чи це дійсно комусь потрібно? Якщо потрібно, то чому так мало людей підтримали мене в цьому. А якщо нікому не потрібно, то звідки весь цей галас, що всі ми повинні говорити українською мовою і все має бути українським», — звернувся він до своїх шанувальників.

У коментарях думки українців розділилися.

«Дмитре! Поважаю все, що ви робите, але з якого дива живучи в Україні, ви взагалі створювали свої курси російською мовою, а тепер, коли всіх зобов’язали надавати послуги „рідною“, вимагаєте вподобайок», «Чесно кажучи, я не розумію, чому в Україні все ще постає питання, чи потрібна українська мова», «Дмитре, я здивована, що така людина як Ви, і ще ставить такі питання щодо української мови!», «Допису про який Ви говорите не було, а навіть якби і був, то кількість лайків не вирішує за Вас якою мовою їх вести. Лише Ваша громадянська позиція і бажання щось змінити на краще в нашій країні», «А тут не суть у тому, скільки лайків ви отримали. Суть у тому, що, будучи авторитетом, ви потягнете за собою інших. Тому питання лише до вас, чи готові ви бути українцем та авторитетом для українців», — пишуть у коментарях за українізацію України.

«Мовне питання це не більше ніж прояв агресії та інструмент для розпалювання війни», «І яка взагалі різниця?! Раптом, під час війни всі згадали про українську», «Люди не смішіть, мова нічого не змінює», «Для мене мова неважлива лише по одній причині — я знаю багато українців, які крадуть, зраджують, роблять багато гнилих вчинків, (так по-українськи), але коли стоїть питання мови, то вони щирі українці (лише на словах)», — пишуть користувачі, які за те аби залишити все як кому зручно.

Фото: з відкритих джерел.

07/22/2022

You cannot copy content of this page