fbpx

Для родини цього дідуся люди купили дім на Прикарпатті

Кадри зі стареньким дідусем, який заколисує маля облетіло інтернет. Це був квітень і центр для тимчасово переміщених осіб в Запоріжжі. Тоді 84-річний Валентин Платов кілька діб старенькою машиною віз родину подалі від бомбардувань: сина, невістку, трьох онуків та собачку.

Доля привела їх в Івано-Франківську область, де вони деякий час жили в тимчасовому помешканню, поки волонтерка Олександра Чулак оголосила збір коштів на помешкання родині.

Олександра каже, що її розчулила історія цього старого чоловіка, який не знає, де доживатиме віку, ці маленькі діти, які шукають прилисток. Всього на збір коштів знадобилося три тижні і потрібна сума – 400 тисяч гривень була зібрана всією Україною. Родина просто не має куди повертатися – домівка розбомблена.

ТРК «З-Студія» завітала до Платових в гості і побачила нову домівку.

Велике просторе подвір’я з будинок з гаражем та кухнею. В будинку чотири кімнати і одна вже обладнана під дитячу.

Валентину Платову дуже подобаються місцеві люди, каже, гостинно прийняли їхню родину. «Люди – хороші. Все, що треба – помагають», – говорить дідусь.

Спочатку їх прийняли в церкві села, погодували, а потім показали будинок. Родина планує вирівняти подвір’я та переробити сходи. В будинку кілька років ніхто не жив, тому роботи дуже багато.

Фото: Галицький Кореспондент.

08/09/2022

You cannot copy content of this page