fbpx

Дитячий духовий оркестр з Вінниччини зібрав 350 тисяч гривень для ЗСУ!

Зразковий дитячий духовий оркестр Браїлівського Будинку культури вражає не лише майстерність, а й наполегливістю – за три місяці діти зібрали на своїх концертах просто неба 350 тисяч гривень на армію.

Концерти проводять в різних містах, розповідає керівник оркестру Віталій Тодосюк Суспільному.

Він каже, що грають переважно пісні українських виконавців, інтерпретуючи під партії для духових інструментів та й власні твори виконують.

“У наш репертуар входить дуже багато пісень. Репертуар змінився, більше почали патріотичних пісень частіше почали їздити, збирати гроші”, — каже Тодосюк.

У складі оркестру 22 учасники від 14 до 18 років, та є й наймолодший учасник — 7-річний Тимофій. Головні партії на духовій трубі виконує 14-тирічний Іван і каже, що у колективі 3 роки, але з благодійними гастролями по області їздять із червня.

За дві години у Вінниці браїлівські музики зібрали майже 25 тисяч гривень. Віталій Тодосюк тішиться такій сумі, бо військові мають потребу в тепловізорах і треба їм допомогти.

Просто неба гратимуть до перемоги, бо ще треба зібрати гроші на третю автівку для захисників, а перші дві вже на передовій, – говорить Тодосюк.

Фото: Суспільне.

08/30/2022

You cannot copy content of this page