fbpx

Фото з нею облетіли світ, але рідна сестра з росії навіть не подзвонила, щоб спитати як вона – історія Олександри Кисельової та її рятівника Олександра Мірошніченка

10 жовтня масований ракетний удар по середмістю Києва. Люди поранені, швидких ще нема, але вже на місці працюють волонтери з тактичної медицини.

Олександру Мірошниченку 19 років і він студент другого курсу Київського національного економічного університету, проте 24 лютого він пройшов і базовий і поглиблений курс першої домедичної допомоги. На місці події вони були за 3-4 хвилини і одразу почали надавати людям першу медичну допомогу.

“Я знаю, що поставив 8 турнікетів. З того світу намагався витягти 4, витягли усіх, крім одного”, – розповідає Саша.

Пані Олександру Сашко побачив дуже дезорієнтованою, і він, намагаючись привести її до тями і щоб оглянути її пошкодження, почав з нею розмовляти. Отак і зайшла мова про млинці, якими жінка його обов’язково почастує.

Журналісти 1+1 допомогли їм зустрітися, бо в метушні вони не знали імені один одного, а медики помилково сказали волонтеру, що серед пацієнтів такої жінки нема.

Олександра розповідає журналістам, що в понеділок була вже у своєму офісі і тільки з колегами збиралася йти в укриття, як пролунав вибух. Вона вибратися з-під завалів та вийшла на вулицю, що далі робити – не знала. “Я бачила людей, які лежали… але я стояла на своїх ногах”, – пригадує вона.

Тоді її побачив Сашко та почав надавати першу медичну допомогу. Жінка каже, що її рідна сестра, яка живе в росії і знає, що з нею сталося – не телефонує їй, хоч весь світ облетіла світлина з нею пораненою.

“Світ має це бачили… Моя сестра знає, що зі мною, але не зателефонувала. Я дякую Богу, що я українка”, – каже вона.

А ще вона дуже хотіла побачити свого рятівника і таки пригостити його млинцями: “Вони мене бинтували, і він мені казав, що ми з вами вип’ємо чаю, я хочу з ним шaмпанського випити після перемоги. Я хочу його обійняти”.

Олександр приніс квіти жінці і вони домовилися не лише з’їсти млинців. Але й випити шaампанського після нашої Перемоги.

Фото: скрін із відео.

10/13/2022

You cannot copy content of this page