fbpx

Головнокомандувач попередив про підступний задум Путіна

Коли йде війна, Головнокомандувачі армії говорять справами. Але якщо вони вирішили «взятися за перо», значить, їм справді є що сказати.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із першим заступником голови оборонного комітету Ради Михайлом Забродським написали велику статтю для Укінформу про своє бачення військової кампанії 2023 року.

Адже війна в Україні вийшла за межі локального конфлікту середньої інтенсивності. Швидше за все, вона перейде до наступного року, і до цього треба бути готовими.

У матеріалі, зокрема, йдеться про ймовірну загрозу повторного наступу окупантів на Київ.

Генерали вважають, що є всі підстави вважати, що повномасштабна війна Росії проти України триватиме і наступного року. На думку Залужного, сьогоднішня війна РФ проти України не укладається у бліцкриг, на який розраховував Путін, а також вона не подібна до інших воєн у 21 столітті.

“Тривалість війни вже вимірюється місяцями. І існують всі підстави вважати, що цей часовий рахунок перетне календарні межі 2022 року. У зв’язку з цим закономірно вже зараз розглядати перспективи на наступний рік. І робити це не лише в форматі передбачень та припущень”, – йдеться у матеріалі.

Залужний та Забродський розглядають можливість того, що путін повернеться до задуму захопити столицю України, а також зберігається загроза повторної атаки з території Білорусі.

“Не виключені з порядку денного і повернення до задуму захопити Київ та загроза повторного розгортання бойових дій з території Республіки Білорусь. Але найбільше можливостей відкриває подальше просування на Південнобузькому напрямку з оперативного плацдарму на правому березі річки Дніпро”, – йдеться в повідомленні.

Фото: ФБ Валерій Залужний.

09/07/2022

You cannot copy content of this page