fbpx

І буде дім! – 10 дітям-сиротам з Рубіжного куплять будинок на Прикарпатті за 3,2 мільйони гривень

Телеведуча Катерина Осадча та фонд «Твоя опора» зібрали кошти для родини з Рубіжного, яка взяла під опіку 10 дітей-сиріт.

Коли родина евакуйовувалася на Прикарпаття, батько залишився, щоб зберегти домівку.

“Щоб вам було куди повертатися”, — казав він.

Та не вберіг – через обстріли будинок загорівся, а при спробі його погасити, його не стало.

Отак родина Целухіни втратили все — і найріднішу людину, і дім. Вони кілька місяців жили в школі Івано-Франківська, далі їм надали квартиру на 44 квадратні метри, але в ній не було опалення. Дізнавшись про таку ситуацію, телеведуча Катерина Осадча разом із благодійним фондом “Твоя Опора” оголосили збір коштів.

«Ми оголошували збір на мій день народження, а завершили його на день народження мами родини, пані Ірини, – радіє Катерина Осадча. – Це важко назвати співпадінням. Я вірю, що це знак долі! Сподіваюся, що в пані Ірини легка рука. Це наш перший збір, ми будемо його продовжувати, аби у всіх дитячих будинках сімейного типу, які втратили своє житло через війну, знову воно з’явилося».

Засновниця благодійного фонду “Твоя Опора” Валерія Татарчук каже, що донатили й українці й іноземці, тому сума вийшла більшою, ніж вони сподівалися.

“Ми прийняли рішення, що додаткових 200 тисяч додамо до нового збору, для наступного будинку сімейного типу. А на заплановані 3,2 млн придбаємо будинок для Целухіних, як і планували першочергово, – каже вона

Ірина Целухіна, дуже вдячна всім українцям за допомогу і дуже мріє, щоб всі її дітки змогли далі жити в мирному своєму домі.

“Я хочу стати навколішки перед кожним, хто зміг поділитися своєю частинкою у цей скрутний час, – не стримує емоцій Ірина Целухіна. – Колись мій чоловік казав, що у мене легка рука. Якщо починаю щось, то обов’язково закінчу. Тому будемо сподіватися, що цей початок дійсно допоможе таким родинам, як наша, знайти свої будинки. Віднайти свій куточок, де вони могли б почуватися у безпеці, і діти трохи забули б ті жахіття, які їм довелося пережити”.

За матеріалами «Вікна».

Фото: Вікна.

10/18/2022

You cannot copy content of this page